RUSI PROBIJAJU FRONT IZ TRI PRAVCA U toku su odlučujuće ofanzivne operacije! (VIDEO)
Foto: EPA/Foto EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT

 

 

- Ruske snage ponovno su preuzele inicijativu u Ukrajini i započele svoju sledeću veliku ofanzivu u Luganskoj oblasti - piše institut.

Tempo ruskih operacija duž linije Svatovo-Kremena u Luganskoj oblasti značajno se povećao tokom prošle nedelje, a ruski izvori naširoko izveštavaju da se konvencionalne ruske trupe napadaju ukrajinske obrambene linije i napreduju duž granice Harkovsko-Luganske oblasti, posebno severozapadno od Svatova u blizini Kupjanska i zapadno od Kremene, pišu analitičari.

Rat u Ukrajini, 351. dan - Alo.rs

- Geolocirani snimci potvrdili su ruske uspehe u području Dvorične severozapadno od Svatova. Čini se da je ruska komanda u potpunosti angažovala elemente nekoliko konvencionalnih divizija u odlučujućim ofanzivnim operacijama duž linije Svatovo-Kremena - tvrdi institut.

Elementi nekoliko pukova 144. i 3. motostreljačke divizije (20. kombinovana armija, Zapadna vojna oblast) i pukovi 90. tenkovske divizije (Središnja vojna oblast), potpomognuti elementima 76. vazdušno-desantne divizije i neodređenim elementima Južne vojne oblasti, sprovode ofanzivne operacije duž cele linije Svatovo-Kremena i navodno napreduju protiv ukrajinske obrane, dodaje ISW.

- Predanost značajnih elemenata najmanje tri glavne ruske divizije ofanzivnim operacijama u ovom sektoru ukazuje na to da je ruska ofanziva počela, čak i ako ukrajinske snage za sada sprečavaju da ruske snage da osiguraju značajne dobitke - zaključuje se u izvještaju.

Pratite najvažnije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading