IZVEŠTAJ SA PRVE LINIJE FRONTA Žestoka ruska ofanziva u Soledaru (VIDEO)
Foto: Telegram Printscreen/Ribary

„Naše jedinice rade veoma dobar posao u gradu Soledaru. Svakog dana napreduju i obaraju neprijatelja sa položaja. Svaki dan od njih osvajamo veoma dobra područja“, rekao je policajac.

Dan ranije je rekao da je ukrajinska vojska iscrpljena i da je odbila da krene u napad u ovoj oblasti konflikta. Ruska armija se kreće dobrim tempom, oslobađajući sve više novih područja od neprijatelja, precizirao je Alaudinov.

Andrej Maročko, oficir Narodne milicije LNR, precizirao je ranije u sredu da mobilisani ukrajinski borci beže sa svojih položaja u oblasti Soledara i Artemovska.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine su napustile ofanzivna dejstva u oblastima u blizini ovih gradova i prešle u defanzivu zbog gubitaka u ljudstvu i tehnici.

Prošlog vikenda ruska vojska je preuzela kontrolu nad Jakovlevkom, koja se nalazi severoistočno od Soledara. Za sam grad se vode žestoke borbe.

Od 24. februara u Ukrajini se odvija specijalna vojna operacija. Njen krajnji zadatak Vladimir Putin je nazvao oslobađanjem Donbasa i stvaranjem uslova koji garantuju bezbednost Rusije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading