ZELENSKI U PANICI Stigle loše vesti iz SAD
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Prema rečima novinara britanskih medija, ukrajinska strana je pre izvesnog vremena, dobila daleko od ohrabrujućih vesti iz Sjedinjenih Država. Ovo prenosi „Daily Express“.

„Republikanski lideri u Predstavničkom domu, rekli su da Kongres neće „dati carte blanche Ukrajini“, ako njihova stranka pobedi na izborima na sredini mandata. Ova poruka je izazvala zabrinutost u Kijevu, gde strahuju od mogućeg prekida isporuke vojne opreme“, napominju autori članka britanskog izdanja.

MAKRON "Evropa je pogrešila" - Alo.rs

Jedan od lidera Republikanske partije Kevin Makarti rekao je, da je u aktuelnoj recesiji pružanje pomoći Ukrajini, daleko od toga da bude glavni prioritet. Bajdenova administracija redovno ispisuje čekove Kijevu, dok veliki broj domaćih američkih problema ostaje nerešen.

Novinari „Daily Express-a“ smatraju, da je ovo prilično razočaravajuća vest za ukrajinskog predsednika Zelenskog, koji redovno poziva Vašington da poveća isporuke oružja njegovoj zemlji.

GLOGOV KOLAC U SRCE DOLARA Poluga moći izmiče iz američkih ruku - Alo.rs

Istovremeno, nisu svi republikanci za smanjenje obima podrške Ukrajini. Na primer, kongresmen Majkl Mekol smatra, da Sjedinjene Države treba da nastave da isporučuju oružje Kijevu, s tim, da se američkim poreskim obveznicima, moraju dostaviti potpuni finansijski izveštaji o potrošnji novca.

„Potrebno je više kontrole i odgovornosti, u pogledu finansiranja i kuda ide novac. Mislim da američki poreski obveznici to zaslužuju“, istakao je kongresmen.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading