ZAMRZIVAČI, TAMNICE I JEZIVA BIBLIOTEKA Ukrajinski bezbednjak otkrio detalje o tajnom zatvoru za Ruse u Mariupolju
Printskrin Telegram

„Celokupna sala i predvorje aerodromskog terminala su pripadali dobrovoljačkom bataljonu Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine ‘Dnjepar’ iz Dnjepropetrovska. Upravo su tu stajali kreveti za kampovanje, ormari, paravani, a na drugom spratu je živelo rukovodstvo bataljona“, rekao je Prozorov.

Tajni zatvor „separatista“ se nalazio sa desne strane terminala. Restoran se nalazio na drugom spratu terminala, a na prvom su se nalazili zamrzivači koji su se koristili kao komore.

On je pojasnio da je na ulazu dežurao vojnik ukrajinske nacionalne garde koji je vodio evidenciju o svim ljudima koji su dolazili u tamnicu i pisao izveštaje.

„Unutrašnjost tih zamrzivača-komora je skinuta, postoji samo izolacija. Frižideri su na površini imali metalni premaz, koji je bio isti kao onaj koji se nalazio unutar frižidera“, dodao je on.

On je objasnio da su skidali unutrašnjost frižidera kako zatvorenici ne bi mogli na njima da ostave neke tragove.

Podsećamo da je 2019. godine Vasilij Prozorov na konferenciji za novinare rekao — da je na aerodromu dugo postojao tajni zatvor — „biblioteka“, u kojoj su držane „knjige“ — cinični naziv koji je dat zarobljenim ustanicima DNR i običnim građanima osumnjičenim za separatizam.
Snage Donjecke Narodne Republike su u martu 2022. godine preuzele kontrolu nad aerodromom Marijupolj.

SVe najnovije vesti o ratu u Ukrajini čitajte na našem BLOGU UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading