BRITANSKI ADMIRAL UPUTIO PRETNJU RUSIJI Progovorio o zastrašujućem "oružju Sudnjeg dana" (VIDEO)
Foto: Shutterstock

U emisiji voditelj je takođe pokazao kako bi najnovija nuklearna raketa Kremlja Satana 2 da mogla da uništi Britaniju, prenosi britanski "San". Upozorenje dolazi kada je Kremlj ukazao na izglede za razorne vojne udare na Britaniju zbog njenog dogovora o snabdevanju oružjem Ukrajini.

Ruski TV stručnjaci su ranije pretili upotrebom rakete "RS-28 Sarmat" govoreći o njenoj sposobnosti da izbriše Englesku sa mape.

Nedavno je ruski novinar Dmitrij Kiseljev rekao da Velika Britanija može biti uništena jednim ruskim raketom podvodnim dronom "Posejdon". On je objasnio da bi dron mogao da izazove cunami visok 500 metara, a onda će "Britanija završiti na dnu mora".

Ali kao odgovor na optužbe, bivši britanski oficir, kontraadmiral Kris Peri, rekao je da ne veruje u te pretnje.

- Nije me to uplašilo jer još nisam video kako to oružje radi. Niko ga još nije video. To je 'fantazijsko oružje', veoma slično onom kojim nam je Hitler pretio na kraju Drugog svetskog rata - rekao je Peri.

Peri je dodao da Rusija očajnički želi da ima status "civilizovane nacije" kakav ima Ujedinjeno Kraljevstvo, ali im to ne polazi za rukom.

- Pa onda on preti stvarima za koje znaju da nikada neće moći da postignu, jer zna da će, ako povuče taj potez, dobiti nazad brod pun projektila "Trajdent" - rekao je Peri.


Evo šta je "Trajdent":

"Trajdent" je interkontinentalna balistička raketa koja se lansira sa nuklearnih podmornica.

Nalazi se u naoružanju britanske ratne mornarice.

Dometa je oko 6.000.

Sve najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete videti OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Dragi

04.05.2022 19:23

Vi baš hoćete da isprobajte Rusko naoružanje ne igrajte se vatrom ,,davljenik se za slamku hvata,,

tuza

08.05.2022 20:14

Zaista bi mogli malo da se "poigraju"!Da vidimo sta mogu,a da nekako ukljuce i Amere koji su vec tukli gradove A-bombama.