Dagestan
Foto: Printscreen/Printscreen/X/@totalitarizm14

Lider Čečenije Ramzan Kadirov oglasio se na svom Telegram kanalu nakon terorističkih napada u Rusiji i osudio napadače.

- Alarmantni izveštaji stižu iz bratskog Dagestana. U Derbentu i Mahačkali, naoružani teroristi su napali pravoslavne crkve i sinagoge. Policajci su poginuli i povređeni. Prijavljene su i civilne žrtve. Teroristi su još jednom pokazali svoju pravu podlu i kukavičku prirodu. Istovremeno, kao i uvek, za žrtve su birali nenaoružane i bespomoćne ljude. Ubili su bolesnog starog sveštenika kao poslednje kukavice. Ono što se dogodilo liči na podlu provokaciju i pokušaj da se unese razdor - napisao je Kadirov.

 

 

Kako je dalje naveo, ne sme se oprostiti ovaj teroristički napad, a tom prilikom je i ponudio pomoć Čečena.

Kadirov

EPA-EFE/TATIANA BARYBINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

 

 

- Ali oni koji su počinili ove podle zločine nemaju ni vere, ni nacije, ni osnovne muškosti. To mogu samo poslednji neljudi, koji moraju biti uništeni na licu mesta. Uveren sam da će snage bezbednosti Dagestana pronaći svakog krivca i naterati teroriste da pretrpe zasluženu kaznu - naveo je i dodao:

- U ime celog čečenskog naroda i u svoje lično ime, izražavam najdublje reči saučešća porodicama i prijateljima poginulih tokom terorističkih napada u Mahačkali i Derbentu. Povređenima želim brz oporavak. Spremni smo da pružimo svaku pomoć u pronalaženju i hvatanju kriminalaca ukoliko naša pomoć bude potrebna - zaključio je Kadirov.

Tri napada u istom danu

Podsećamo, juče je došlo do terorističkog napada u gradu Derbentu i Mahačkali, u Republici Dagestan, u kom je ubijeno najmanje šestoro policajaca, a ranjeno najmanje 12. Među žrtvama je i sveštenik Nikolaj Kotelnikov (66) kojem su napadači prerezali grkljan.

- Prema informacijama koje sam dobio, otac Nikolaj je ubijen u crkvi u Derbentu i prerezan mu je grkljan. Imao je 66 godina i bio je veoma bolestan. Upucan je čuvar Mihail u crkvi u Mahačkali, naoružan samo gasnim pištoljem - rekao je predsednik Javne komisije za praćenje Dagestana, prenose tamošnji mediji i društvene mreže.

Nakon napada u Dagestanu, došlo je i do pucnjave na granici Abhazije i Ruske Federacije.

Danas je došlo do napada na crkvu i sinagogu u gradu Derbentu, u Republici Dagestan, saopštila je šef pres-službe Ministarstva unutrašnjih poslova Dagestana, Gajana Garieva, dok je došlo i do napada u Mahačkali, kako navodi "Ria Novosti", gde su nepoznate osobe pucale na saobraćajnu policiju - u napadu ima više ranjenih.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading