Tulsi Gabard
Foto: Printscreen

Američki portal navodi da je o svemu obaveštena i bivša prva dama Melanija Tramp, koja je uticala na odluku da Majk Pens 2016. bude izabran za potpredsednika.

Na listi kandidata navodno se nalaze senator iz Južne Karoline Tim Skot, senator iz Južne Dakote Kristi Noem, kongresmen sa Floride Bajron Donalds, kongresmen iz Njujorka Eliz Stefanik, bivši kongresmen sa Havaja Tulsi Gabard i senator iz Ohaja Džej Di Vens.

Potencijalni kandidati su i senator iz Alabame Keti Brit, senator sa Floride Marko Rubio, senator iz Arkanzasa Sara Hakabi i senator iz Južne Dakote Dag Burgam.

Tramp je ranije izjavio da je njegov glavni kriterijum za odabir kandidata za potpredsednika to "ko će biti dobar predsednik u vanrednoj situaciji".

Bivši predsednik je, prema pisanju Politika, na privatnom sastanku pre nekoliko nedelja pohvalio Stefanik i Gabard i odbacio senatora Skota, rekvši, navodno, da on možda nije dorastao poslu predsednika.

Tramp je, međutim, na sastanku prošle nedelje pohvalio Skota, prenosi Sputnjik.

Portal navodi da to pokazuje da se lista "menja iz minuta i minut", kao i da Tramp još nije pronašao protivkandidata aktuelnom potpredsedniku Kamali Haris.

Izbori za predsednika SAD zakazani su za 5. novembar, a glavni kandidati ponovo će biti Tramp i aktuelni predsednik Džozef Bajden.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading