Džozef Bajden
Foto: Alo/Printscreen

Otprilike šest od deset ispitanika "nije baš" ili "nije uopšte" sigurno u Bajdenovu mentalnu sposobnost da efikasno služi kao predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD), navodi se u rezultatima istraživanja.

Među nezavisnim biračima, čak 80 odsto ispitanih sumnja u Bajdenove mentalne sposobnosti, dok u Trampove sumnja 56 procenata njih.

Istovremeno, skoro šest od deset Amerikanaca navodi da nema poverenje u mentalne sposobnosti bivšeg predsednika, 77-godišnjeg Donalda Trampa, koji će najverovatnije biti kandidat Republikanske stranke.

U tradicionalnoj anketi pred govor američkog predsednika o stanju nacije, koji je zakazan za četvrtak, 7. mart, samo 38 odsto birača odobrava način na koji Bajden obavlja svoj posao, dok 61 procenat Amerikanaca nije zadovoljan njegovim radom.

Građani SAD su posebno nezadovoljni Bajdenovom politikom kada je reč o imigraciji, ratu u Gazi i ekonomiji. Čak 57 odsto Amerikanaca misli da je ekonomija SAD "nešto" ili "mnogo" gora nego pre 2021. godine, kada je Džo Bajden preuzeo dužnost predsednika. Istraživanje je sprovedeno u periodu od 22. do 26. februara, a u njemu su učestvovale 1.102 odrasle osobe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading