Benjamin Netanjahu
Foto: EPA/EPA-EFE/ABIR SULTAN

- Napori da se oslobode taoci traju neprekidno. Takođe, naglasio sam na bezbednosnom sastanku vlade da nećemo pristati na svaki dogovor, ni po svaku cenu - rekao je Netanijahu, preneo je Rojters.

Britanska agencija ocenjuje da se činilo da je Netanijahu uputio prekor ministru krajnje desnice, Itamaru Ben-Gviru, koji želi da se jevrejski doseljenici vrate u Gazu i koji je kritikkovao američkog predsednika Džozefa Bajdena zbog pritisaka da se isporuči pomoć palestinskoj enklavi.

- Umesto da nas totalno podrži, Bajden je zauzet davanjem humanitarne pomoći i goriva (Gazi), što na kraju dođe do Hamasa - rekao je nedavno Ben Gvir u intervjuu za Vol strit džurnal.

Bez pominjanja Ben-Gvira direktno, Netanijahu, koji ponekad ima napete odnose sa Bajdnom, odbacio je takav komentar Ben Gvira, dodaje Rojters.

- Ne treba mi nikakva pomoć u upravljanju našim odnosima sa SAD i međunarodnom zajednicom, dokle god se čvrsto držimo naših nacionalnih interesa - rekao je danas Netanijahu na bezbednosnom sastanku vlade.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading