Jozef Fricl
Foto: Alo/Profimedia

Jozef Fricl, koji sada ima 88 godina, držao je Elizabet u tamnici ispod svoje kuće 24 godine i silovao je tokom svih godina, prilikom čega je rodila sedmoro dece pre nego što je njegova vladavina terora okončana 2008. godine, a godinu dana kasnije on je osuđen na doživotni zatvor.

Posle suđenja, Elizabet i deca su dobili novi identitet, nakon čega se Elizabet udala za telohranitelja koji ju je štitio nakon što su zločini izašli na videlo. Kako saznaje "Dejli mejl", par je još uvek zajedno.

Na korak od kuće u kojoj je preživela pakao

Iako mediji ne smeju da otkrivaju njeno trenutno prezime, kao ni druge detalje iz njenog života, zbog strogih austrijskih zakona koji zabranjuju otkrivanje kako bi se zaštitila Elizabet, moguće je otkriti neke detalje koji do sada nisu bili poznati.

Ona sada živi u dvospratnoj kući na nekih 30 minuta vožnje od Amštetena u malom zaseoku — i takođe na kratkoj udaljenosti od zloglasnog nacističkog koncentracionog logora u Mautauzenu.

Kako prenosi "Dejli mejl", siva drvena ograda okružuje narandžasto-ofarbanu kuću, koja je smeštena nedaleko od reke Dunav. Na kući se nalaze sigurnosne kamere, koje prate sve posetioce kuće sada već 56-godišnje Elizabet.

Kuća ima pažljivo uređenu baštu sa malim bazenom, dok je ispred kuće dupla garaža.

Tačno preko puta je dom njene ćerke Kerstin koji je takođe ukrašen keramičkim umetničkim delima — a obe kuće gledaju na ravnu poljoprivrednu zemlju u blizini reke Dunav.

Navodi se da je porodica smeštena u selu nakon što se Friclov najstariji sin Harald preselio tamo i podelio sa svojom sestrom koliko je izolovano.

Lokalni stanovnici ne govore o porodici, ali se zna da je Elizabet – koja sada ima dugu kosu – ranije ovog meseca prisustvovala lokalnom plesu i povremeno jela u seoskom restoranu.

"Svi znaju prošlost, ali ne pričaju o tome"

- Elizabet i neka starija deca još uvek žive ovde i s vremena na vreme ih vide u restoranima i seoskim događajima. Svi znaju pozadinu, ali niko ne priča o prošlosti – oni imaju novi život i ljudi to poštuju - objasnio je jedan komšija.

Komšije su potvrdile da Elizabet i Kerstin i dalje žive u selu, ali poštujte njihovu privatnost pa ih ostavite na miru, kažu. Lokalni gradonačelnik i sveštenik iz lokalne crkve potvrdili su da su stanovnici svesni porodice, ali da svoje prisustvo drže u tajnosti za širi svet.

Poznato je da se Elizabet udala za svog telohranitelja Tomasa Vagnera, koji je bio 23 godine mlađi od nje, 2019. godine, a pretpostavlja se da su njih dvoje i dalje zajedno.

Prema novinama "Oesterreich", par se zbližio nakon što je proveo nekoliko meseci zajedno nakon njenog puštanja iz pakla, i venčao se kada je ona imala 52 godine.

- Oni su par, svi su od početka videli koliko se ona oseća sigurno sa njim. Kaže se da je ta veza Elizabeti dala 'obnovljenu snagu' na njenom putu ka normalnosti - objasnio je izvor za portal.

Fricl uskoro na slobodi?

U međuvremenu, i sam Fricl takođe "teži za normalnošću" jer pokušava da bude pušten iz psihijatrijskog zatvora gde služi kaznu u redovnom zatvoru. Govoreći preko svog advokata Eve Plaz na suđenju svom ocu, Elizabet je rekla da nikada nije želela da on bude pušten.

- Ona želi da optuženi bude odgovoran do smrti. Okrivljeni je sebe učinio gospodarom života i smrti, i mora biti kažnjen za ovo - rekla je Eva Plaz na suđenju.

Ali prošlog meseca je sud u Kremsu naložio njegovo premeštanje nakon što je na zatvorenoj sednici rečeno da mu "više ne preti ponovna krivična dela" nakon što je osuđen za silovanje, incest, porobljavanje, prinudu i ubistvo zanemarivanjem svog novorođenog sina.

Međutim, tužioci, koji nisu prisustvovali predmetu, sada su uložili prigovor i žalbu će sada razmatrati viši sud u Beču. Ali njegov advokat Astrid Vagner rekla je za "Dejli mejl" da "tužilac može da pokuša, ali neće pobediti, njihov slučaj nema šanse".

Njegovo suđenje je čulo da ju je silovao 3.000 puta u podrumu prepunom pacova i kako ju je tukao i šutirao i na kraju sa njom imao sedmoro dece – Kerstin (36), Stefan (34) i Feliks (22), koji su živeli u podrumu sa svojom majkom.

Dok su Liza (32), Monika (34) i Aleksandar (28) odgajani na spratu u domu koji je Fricl delio sa svojom suprugom Rozmari u pospanom Amštetenu u centralnoj Austriji, na oko 78 kilometara od Linca. Sin Majkl je tragično preminuo ubrzo nakon što se rodio.

(Dejli mejl)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading