braća Džim
Foto: Printscreen/Jutjub

Braća Džim su tri nedelje nakon rođenja dana na dati na usvajanje, a prvi put su se sreli kad su napunili 39 godina. Te 1940. godine, kada su usvojeni, njihovi novi roditelji su i jednog i drugog, neplanirano, nazvali Džejms. Obojica su kasnije dobila nadimak Džim.

Prema pisanju stranih medija, obe porodice su znale da dete koje su usvojili ima brata blizanca, ali nisu znale gde je, ni šta se s njim događa. Njihovi su se putevi razišli, ali njihovi životi postali su neverovatno slični.

Braća svih 39 godina nisu znala ništa jedan o drugome

Obojica su imali psa kojeg su nazvali Toj, obojica su bila odlična u matematici i tehničkom, ali gramatika im baš i nije išla. To je samo početak. Naime, oba brata ženila su se dva puta i obojici se prva žena zvala Linda. Da stvar bude bolja, oba Džima su kasnije upoznala i oženila ženu po imenu Beti.

Priča ima i nastavak. Oba Džima su dobila sina i njihovi sinovi su se zvali isto - Džejms Alan. Blizanci su bili i strastveni pušači, vozili su isti automobil, te su imali posao u osiguranju - jedan je bio čuvar, a drugi zamenik šerifa. Osim toga, redovno su posećivali istu plažu na Floridi.

Braća svih 39 godina nisu znala ništa jedan o drugome. Džim Luis je potom odlučio da pronađe svog brata i, kad su se sreli, otkrili su neverovatne detalje.

Njihov slučaj bio je jako zanimljiv naučnicima koji su nastojali da proučavaju blizance koji se iznova susreću nakon što su razdvojeni po rođenju.

Braća Džim su potom bili deo studije na Univerzitetu u Minesoti koja je otkrila da su njihove istorije bolesti i EEG gotovo identični. Takvi su bili i njihovi rezultati u testu ličnosti.

Telegraf

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading