Brod
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Na snimku se vidi kako se brod Кraljevske mornarice HMS Čidingfold zabija u drugi minolovac HMS Bangor tokom misije u Persijskom zalivu. Izvori britanskih medija su naveli da nijedan član posade nije povređen u sramotnom pomorskom incidentu i da se još utvrđuje kolika je šteta na oba broda.

Pokrenuta je istraga najvišeg nivoa.

- Svesni smo incidenta u vezi sa dva lovca na mine u Bahreinu. U ovom incidentu nema žrtava i bilo bi neprikladno dalje komentarisati dok je istraga u toku - rekao je portparol Кraljevske mornarice za Miror.

 

 

Incident se dogodio u trenutku kad Britanija postaje sve više upletena u borbu na otvorenom moru protiv rastuće pretnje od napada koje podržava Iran. Jemenski Huti, koje podržava Teheran, ispalili su projektile na brodove u Crvenom moru, a razarač HMS Dajmond je podržao američku mornaricu u obaranju projektila.

HMS Čidingfold, lovac na mine klase Hanter, obično je baziran u Portsmutu, a porinut je 1983. godine. Minolovac HMS Bangor, klase Sandaun, obično ima sedište u Faslejnu u Škotskoj. HMS Bangor takođe ima visoko specijalizovane mornaričke ronioce čiji je posao da očiste podvodne mine ako budu otkrivene. HMS Čidingfold i HMS Bangor su specijalizovani za čuvanje trgovačkih puteva od pretnji zbog čega su u Bahreinu.

Nije poznato koliko dugo će brodovi biti van dužnosti.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading