Saobraćajna nesreća u Severnoj Makedoniji
Foto: Printscreen/FACEBOOK/МИТКО ЈАНЧЕВ / SCREENSHOT

Кako se navodi u statusu, automobil u kojem su bili otac i sin odleteo je 22 metra od puta. Slučaj je prijavilo dete koje ima samo osam godina i koje je i pored zadobijenih povreda uspelo da potraži pomoć za sebe i oca.

- Sinoć u 21.42 dežurni operater na broju 112 primio je poziv zabrinute majke koja je prijavila da joj se javio osmogodišnji sin i u strahu joj rekao da je vozilo kojim je upravljao njen suprug odletelo s puta. Operater je 112 odmah kontaktirao dete koje je zadobilo jake bolove od povreda, bilo je uplašeno i šokirano - napisao je gradonačelnik.

 

 

Istovremeno, drugi operater je odmah obavestio Hitnu medicinsku pomoć i policiju koji su krenuli u potragu za slupanim automobilom.

- Zahvaljujući stalnoj komunikaciji sa detetom, automobil je pronađen, a otac i sin sa teškim povredama prevezeni su iz Opšte bolnice Кavadarci u Skoplje. Bravo za našeg malog heroja koji je i pored povreda uspeo da se javi i zatraži pomoć. Sa rečima: "Vidim samo mrak, zaglavio sam se, boli me, a moj otac ne diše". Molimo se za njih - napisao je Jančev.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading