"PRONAŠLI SMO ČEKIĆ!" Optužila je trojicu za silovanje, objavila povrede na Fejsbuku, a onda je došlo do neviđenog obrta!
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Elenor Vilijams (22) je između 2016. i 2020. iznela niz teških optužbi na račun nekoliko muškaraca, ali se ispostavilo da su njene tvrdnje lažne, zbog čega je sada osuđena na osam i po godina zatvora. Naime, dotična je lagala da ju je seksualno zlostavljala grupa muškaraca iz Azije, a u maju 2020. čak je na Fejsbuku objavila i fotografije svojih povreda uz priču kako su je tukli i menjali joj telo. Kontroverzna objava je podeljena više od 100.000 puta na društvenoj mreži i izazvala je velike demonstracije u Eleanorinom rodnom gradu Barou-in-Fernesu u Kambriji.

U maju 2020., policajci su pronašli Vilijamsovu u blizini njene kuće na ostrvu Valnei sa povredama za koje je tvrdila da ih je nanela azijska banda koja ju je odvela u kuću u gradu i tamo je silovala. Tužilaštvo je utvrdilo da je Elenor sebi nanela povrede čekićem, koji je pronađen u blizini sa tragovima njene krvi.

Osim toga, Vilijams je navodno sama sebi slala poruke za koje je kasnije tvrdila da su od trgovaca ljudima i izmanipulisala stvarne ljude da šalju poruke za koje je kasnije tvrdila da su od njenih zlostavljača.

- Svesni smo da se seksualna trgovina mladim ženama zaista dešava. Prave žrtve sada možda čak i ne prijave zločin iz straha da im se ne veruje. Zabrinjavajuće je što Eleonor Vilijams uopšte ne pokazuje kajanje zbog svojih laži - rekao je sudija Robert Altam , koji je 22-godišnjakinju osudio na zatvorsku kaznu.

Trojica muškaraca, koje je Vilijamsova lažno optužila za silovanje, izjavila su u ponedeljak pred sudom da su zbog svega što im se desilo pokušali da izvrše samoubistvo.

Sudija Altam je rekao da je Vilijams tvrdio da je Mohamed Ramzan pokušao da je proda u Amsterdamu, samo da bi je odveo na Ibicu gde je trebalo da radi kao prostitutka.

- Ali Ramzan nikada nije sreo Vilijamsovu, nije imao nikakve veze sa trgovinom ljudima i jedva da je uopšte poznavao osobu o kojoj je reč - rekao je sudija. Kao svedok pojavila se i Eleonorina sestra, koja je otkrila da su „njih dve zajedno otputovale u Amsterdam i nikada se nisu razdvajale“.

Pre izricanja presude, Vilijamsova je u pismu sudiji napisala da je „napravila neke greške jer je mlada i zbunjena”. Ona uopšte nije komentarisala svoje lažne optužbe, ali je napomenula da je „slomljena uticajem koji je njena objava na Fejsbuku imala na zajednicu“.

- Osećam da je u svemu tome bilo rasnog elementa i da je uticao na širu azijsku zajednicu. Nisam nikome učinio ništa da ovo zaslužim. Dve nedelje nakon hapšenja, pokušao sam sebi da oduzmem život. I dan-danas imam traumu - rekao je Mohamed Ramzan, a prenosi The Mirror .

Drugi optuženi, Džordan Trengove , kaže da će ga vreme koje je proveo u pritvoru proganjati zauvek.

- Na mojoj kući je ispisana reč silovatelj... Moja majka je morala da napusti svoj dom jer se tamo više nije osećala bezbedno. U jednom trenutku sam pokušao da izvršim samoubistvo. Dijagnostikovan mi je težak oblik PTSP-a. Ovo će mi ostati do kraja života, ali sada mogu da dobijem pomoć i krenem napred - rekao je Trengove.

Elenor Vilijams je takođe optužila Olivera Gardnera za silovanje . Zbog svega navedenog pokušao je i sebi da oduzme život.

- Vilijamsovu sam sreo slučajno u centru grada, a ubrzo nakon toga me je kontaktirala policija Kambrije i saopštila mi njene navode. Bio sam u potpunom šoku – rekao je on.

Svedočio je i Kameron Bibi , koji je optužen za silovanje 2017. godine .

- Nalepnice 'Pravda za Eli' na kućama i automobilima mojih komšija su me đavo uplašile. Izgubio sam većinu svojih prijatelja, a Ellienu objavu na Fejsbuku su podelili neki članovi moje porodice. Prijavio sam se za više od 30 poslova, ali me niko nikada nije pozvao na razgovor. Moje ime je ocrnjeno i moj život je uništen – rekao je on.

Vilijamsova je takođe izmislila brojne izjave žena za koje je tvrdila da su takođe žrtve seksualne trgovine. Svaki od njih je negirao sve navedeno.

– Vilijamsova ima složeni PTSP, koji je nastao kao posledica nasilnih i neprijatnih iskustava u detinjstvu – ustanovila je dr Lusi Bejkon , konsultant forenzičkog psihijatra, ali je tužilac to osporio, a dr Martin Lok je rekao da nema dokaza o psihijatrijskoj bolesti, ali da Vilijams ima „nezrelu ličnost“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading