ŠEF VAGNERA PREPLAŠEN Putin odlučio da žrtvuje svog "kuvara"?
Alo

ISV tvrdi da će žestoke borbe u Bahmutu oslabiti Vagnerove „najbolje vojnike“, što znači da Rusija neće moći da ih koristi na drugom mestu. ISV navodi da su to jedinice koje se ne mogu lako zameniti.

Analitičari ISV kažu da bi bitka za Bahmut mogla ponovo da se zahukta i da će Moskva morati da odluči da li da napusti grad ili da dovede svoje najbolje snage.

Prema analitičarima, ukrajinske snage bi mogle da prigrle priliku da eliminišu Vagnerove kumove, a urbano okruženje bitke za Bahmut će to omogućiti.

ISV kaže da se šef Vagnera Jevgenij Prigožin, poznat i kao "Putinov kuvar" plaši da će Moskva žrtvovati njegove ljude i da se zato žali na nedostatak municije i druge logističke probleme.

- On veruje da su njegove elitne trupe u velikoj opasnosti - rekao je ISV, prenosi "Jutarnji list".

ISV dodaje da bi veći poraz Vagnera mogao pozitivno da utiče na razvoj rata u Ukrajini, ali i na neborbene aspekte ruske invazije na Ukrajinu.

- Putin dozvoljava ruskom Ministarstvu odbrane da ga žrtvuje. Dugoročno gledano, Prigožinov poraz mogao bi da da važan doprinos naporima da se normalizuje situacija u Rusiji. To je u interesu Amerike i Ukrajine, što bitku za Bahmut čini važnijom od bitke za svemir - dodaje ISV.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading