PUTIN SE OGLASIO NAKON KATASTROFE U TURSKOJ I SIRIJI Ruski predsednik odmah preduzeo mere
Printscreen

Predsednik Rusije Vladimir Putin ponudio je Siriji pomoć Rusije posle razornog zemljotresa koji je pogodio danas tu zemlju, saopštila je pres služba Kremlja nakon Putinovog telefonskog razgovora sa predsednikom Sirije Bašarom al Asadom.

Putin je izrazio iskreno saučešće zbog posledica zemljotresa na severu Sirije koji je rezultirao brojnim ljudskim žrtvama i ponudio pomoć sirijskoj strani, navodi se u saopštenju, preneo je TAS S.

Bašar al Asad je prihvatio ovu ponudu sa zahvalnošću i spasioci ruskog Ministarstva za vanredne situacije će otići u Siriju za nekoliko sati, stoji u saopštenju pres službe Kremlja.

Putin će danas razgovarati telefonom i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o pružanju pomoći toj zemlji koja je stradala u snažnom zemljotresu, saopštila je pres služba Kremlja nakon Putinovog telefonskog razgovora sa Asadom.

„Ruska strana je, takođe, putem odgovarajućih kanala obavestila rukovodstvo Turske, koja je značajno pogođena ovim velikim zemljotresom, da je spremna da odmah pruži pomoć. Vladimir Putin će danas razgovarati sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o ovom pitanju“, navodi se u saopštenju pres službe Kremlja.

Skoro 1.800 ljudi je poginulo, a na hiljade je povređeno nakon što su dva snažna zemljotresa pogodila Tursku i Siriju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading