EKSPLOZIJA U AMERIČKOJ BAZI - POGINULI VOJNICI Pentagon pokrenuo istragu, kada su otkrili krivca usledio je šok
Printscreen

U eksplozijama, za koje se prvobitno mislilo da su artiljerijski napad, povređena su četiri vojnika. Istražioci veruju da se radi o takozvanom insajderskom napadu u bazi Grin Vilidž.

Milanović besan zbog američkih sankcija - Alo.rs

Vojno odeljenje za krivične istrage /CID/ i Kancelarija za specijalne istrage vazduhoplovstva /OSI/ sprovode zajedničku istragu incidenta.

- Identifikovan je mogući osumnjičeni, pripadnik američke vojske, rekao je portparol CID-a Patrik Barns u saopštenju, dodajući da u ovom trenutku neće biti dodatnih informacija.

Potpisan paket zakona o kontroli oružja, evo koja je starosna granica sada za kupovinu - Alo.rs

Osumnjičeni se vratio u SAD, ali njegovo ili njeno ime nije objavljeno, navodi AP. Još uvek nije podignuta optužnica.

Američke baze u Siriji i Iraku više puta su bile gađane minobacačkom i raketnom vatrom u poslednjih nekoliko godina, za šta Pentagon okrivljuje pripadnike proiranske šiitske milicije.

Prvi izeštaji istražnih organa ukazivali su da se u incidentu od 7. aprila u bazi Grin Vilidž radi o indirektnoj vatri koja je otvorena izvan objekta.

Makronova istina zabolela Ukrajince - Alo.rs

Nedelju dana kasnije, međutim, američka Centralna komanda je saopštila da su nakon dalje istrage utvrdili da se radi o smišljeno postavljenom eksplozivu u prostoru za skladištenje municije i tuš kabini, prenosi "Raša tudej".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading