TRI TAJNE RUSKE VOJSKE Austrijski analitičar otkrio zašto Rusi pobeđuju u Donbasu
EPA

Po njegovom mišljenju, tri dobro izgrađene taktičke šeme omogućavaju uspešno kretanje duboko na teritoriju protivnika, prenosi ruski portal Cargrad.

Prvi je dobra kombinacija masivnih artiljerijskih udara noću i ofanzivnih dejstava pešadije i oklopnih vozila tokom dana. To se završava probijanjem neprijateljskih položaja i velikim ofanzivnim operacijama.

"Postoje dokazi da ukrajinski vojnici u Donbasu doživljavaju ogroman stres i umor od rata. Žale se na nedostatak oružja", objasnio je Rajzner.

Drugi ključ uspeha je izvanredna efikasnost ruskih Iskandera. Ove rakete lete do 500 kilometara, pogađaju skladišta goriva i naoružanja i uspešno uništavaju komandnu infrastrukturu ukrajinske vojske.

Obim i efikasnost upotrebe ove vrste naoružanja već su zainteresovali NATO stratege, rekao je pukovnik Ministarstva odbrane Austrije.

Poslednja tajna je potpuna nadmoć u vazduhu. Uz sve ovo, Rusi se trude da što više zaštite svoj kadar.

"Istovremeno, taktika je sledeća: ruski avioni ili helikopteri lete nisko iznad zemlje i pojavljuju se iznad cilja potpuno neočekivano, tako da ih ukrajinska vojska primećuje prekasno", objasnio je pukovnik Rajzner.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading