Sednica
Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ (HO)

Odlučeno je da će potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin predlagati mere za unapređenje saradnje Republike Srbije sa zemljama BRIKS-a.

Takođe, on će u koordinaciji sa predsednikom Srbije, biti zadužen da prati stanje projekata iz delokruga više ministarstava i posebnih organizacija Vlade, kao i da prati stanje i predlaže mere za jačanje veza državnih organa sa građanima Republike Srbije u dijaspori, saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju se navodi da se ministar bez portfelja Nenad Popović, zadužuje da "prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji aktivnosti u oblasti međunarodne ekonomske saradnje, kao i oblasti društvenog položaja crkve u zemlji i inostranstvu".

Popović će ubuduće koordinirati i svim aktivnostima usmerenim na realizaciju projekta "Tačka ključanja Srbija".

Na sednici je odlučeno i da će ministarka bez portfelja Tatjana Macura pratiti stanje, predlagati mere i učestvovati u koordinaciji aktivnosti u oblasti rodne ravnopravnosti, sprečavanja nasilja nad ženama i ekonomskog i političkog osnaživanja žena.

Macura će učestvovati i u koordinaciji Saveta za sprečavanje vršnjačkog nasilja i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Iz Vlade je saopšteno da će ministar bez portfelja Usame Zukorlić da bude zadužen za praćenje stanja, predlaganje mera i učestvovanje u koordinaciji aktivnosti u oblasti pomirenja, regionalne saradnje i društvene stabilnosti.

"Ministar bez portfelja Đorđe Milićević nastaviće da obavlja zaduženja iz prethodnog mandata Vlade – praćenje stanja, predlaganje mere i učestvovanje u koordinaciji aktivnosti u oblasti odnosa Republike Srbije sa dijasporom", odlučeno je na sednici.

Ista zaduženja iz prethodnog mandata dodeljena su i Novici Tončevu, u oblasti praćenja stanja, predlaganja mera i učestvovanja u koordinaciji aktivnosti u oblasti unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Republike Srbije, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading