VUČIĆEVIĆ PREDAO DOKUMENTA NA PRIJAVNICI ZATVORA! Glavni urednik Informera otišao na šestomesečnu robiju! (VIDEO)
Foto: Alo/Alo

Vučićević je oko 9.30 stigao ispred Okružnog zatvora u Beogradu.

- Rekao sam da ću ići u zatvor i evo idem u zatvor, javljam se na odluženje zatvorske kazne. Sve sam rekao, sve znate. Kada pređem ovu kapiju, obavestiću zatvorsku upravu da stupam u štrajk glađu. Imam dva zahteva, jedan je revizija postupka, na osnovu koje sam osuđen po krivičnoj tužbi Jugoslava Ćosića, jer mislim da je presuda skandalozna, politička. Drugi zahtev je pokretanje inicijative za dekirminalizaciju uvrede.

Supruga Marija ispratila je Dragana J. Vučićevića na odluženje zatvorske kazne. Nakon toga sa Vučićevićem su se pozdravili njegovi prijatelji i kolege.

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević na prijavnici Okružnog zatvora predao je lična dokumenta i poziv za odsluženje zatvorske kazne.

 

"Mnogi su mislili da ja lažem, ali evo presude. Ako se u ponedeljak 03.04. aprila ne javim u zatvor, biću uhapšen. Ja u ponedeljak idem u zatvor. Ja sada ukazujem da srpsko pravosuđe sudi ne po pravu nego po politici. Neke sudije me politički ostrašćeno mrze, evo može i advokat Boris Bogdanović da potvrdi", rekao je Vučićević na konferenciji.

Vučićević se zahvalio kolegama od kojih je dobio podršku.

"Hvala kolegama koji su me podržali, hvala i onima koji likuju, koji se vesele. Može da zaigra mečka i pred njihovim vratima. Držim reč da u ponedeljak idem u zatvor, 03. aprila ujutru između 9 i 10 časova ujutru otići ću na izdržavanje kazne u zatvor u Bačvanskoj ulici", poručio je Vučićević.

VUČIĆEVIĆ PREDAO DOKUMENTA NA PRIJAVNICI ZATVORA! Glavni urednik Informera otišao na šestomesečnu robiju! (VIDEO)

TV Euronews

 

Podsetimo, Dragan J. Vučićević, dobio je kaznu zatvora u trajanju od šest meseci zbog dva tvita koja je uputio novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1 Jugoslavu Ćosiću. Iako je Vučićević na sudu dokazao da je ono što govori istina, sud je odredio kaznu zatvora.

- I zatvor je za ljude. Ovo je najstvarnije moguće. Ja sam na kućnu adresu dobio poziv za izdržavanje zatvorske kazne. Taj poziv je izdat, Drugi osnovni sud je 2021. godine doneo presudu, koja je u međuvremenu postala pravosnažna, u kojoj sam ja krivično osuđen zato što sam Jugoslavu Ćosiću napisao da je šiptarski plaćenik, a na osnovu čega? Na osnovu bankarske dokumentacije. Ja sam 2019. godine došao do dokumentacije na kojoj je albanski biznismen Baški Umaj, koga američka federalna vlast sumnjiči i optužuje za ozbiljna krivična dela, da je sa svoje firme iz Tirane uplatio nepunih četvrt miliona evra na račun jedne od firmi Jugoslava Ćosića ovde u Beogradu. Pišući o tome, ja sam za Jugoslava Ćosića, između ostalog, napisao i da je šiptarski plaćenik. On me je zbog toga tužio. Tokom suđenja, moji advokati i ja smo dokazali da on prima pare od šiptarskih biznismena, on je tvrdio da prima za neke televizijske poslove, ne znam kakve... - rekao je Vučićević tokom gostovanja u jutarnjem programu i dodao:

- Podnosili smo žalbe, moji advokati i ja, odbijene su, presudili su mi. Svi su oni potvrdili jednu stvar, da ja nisam slagao to što sam rekao, ali da je moja istina njega uvredila. Imamo jednu apsurdnu situaciju, da neko zbog istine ide u zatvor. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Bole

03.04.2023 12:08

Kakve budalastine za neuke. Osudjen je po privatnoj tuzbi za uvredu. Nije zeleo da plati 200.000 dinara i kazna mu je zamenjena zatvorskim danima. Gde je tu diaktiminqcija, kriminalizqcija verbalnog delikta ili bilo sta da nije po slovu zakona?