vesic
Foto: Tanjug/Foto: PREDRAG MITIC/Tanjug

Vesića će primiti komesarka za transport Adina-Joana Valean i komesar za proširenje EU Oliver Varhei.

Ministar Vesić je pre puta u Brisel rekao da će komesarima razgovarati o saradnji Srbije i EU u oblasti transporta.

- Srbija je zemlja kandidat za članstvo u EU ali kada je transport u pitanju mi smo deo evropskih transportnih koridora. Ne postoji oblast u kojoj smo više povezani sa EU od transporta i to nije samo interes Beograda već i Brisela. Vreme je da nas EU u sektoru transporta tretira kao zemlju članicu - rekao je Vesić.

On je rekao da će Evropska unija uskoro Srbiji najveći ikada dati grant od 600 miliona evra za izgradnju brze pruge Beograd - Niš.

- Zahvalni smo Evropskoj uniji na grantu za izgradnju brze pruge Beograd - Niš kao i za grantove za pruge Stalać - Đunis, Niš - Brestovac, Paraćin - Međurovo kao i za autoput Niš - Merdare. Srbija očekuje više pomoći i investicija od EU i to ću reći svojim sagovornicima. Srbija kao najveća i najznačajnija zemlja Balkana to zaslužuje - rekao je Vesić.

Pored ministra Vesića u delegaciji Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture nalaze se državni sekretar zadužen za evropske integracije Vladimir Džamić i pomoćnica ministra zadužena za međunarodnu politiku i saradnju sa međunarodnim organizacija Tanja Popović.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading