VUČIĆ PRENEO VAŽNE VESTI U pitanju ogromna korist za građane Srbije (VIDEO)
Printscreen

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnim savetnikom i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem, koji boravi u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Srbiji.

Posle tet-a-tet sastanka u Palati Srbija održan je i plenarni sastanak delegacija Srbije i Kine, koji će otvoriti Vang i Vučić.

- Odlićno sarađujemo, ako je moguće na još viši nivo da podignemo saradnju. Naše prijateljstvo je iskreno i veliko, nije čudno što ga nazivamo čeličnim. Hvala vam na podršci teritorijalnog integriteta Srbije  - rekao je Vučić nakon sastanka i zahvalio Kini na ogromnim investicijama koje su uložene u Srbiju.

 

 

Ministar Ji je rekao da predsednik Si duboko vrednuje lično prijateljstvo i poverenje sa predsednikom Vučićem.

- Meni je mnogo drago što sam ponovo u poseti lepoj Srbiji. Nas i Srbiju veže veliko prijateljstvo. Milijardu i 400 miliona Kineza znaju da imaju jednog velikog prijatelja u Evropi, a to je Srbija. Prijatelja koji poštuje teritorijalni integritet, i zainteresovan je za saradnju, a to je predsednik Vučić - rekao je Ji.

 

 

- Naši odnosi su bazirani na međusobnom poštovanju i na korist je naših naroda. Cilj nam je da solidarno očuvamo ravnopravnost na međunarodnoj sceni. Ponosni smo zbog razvoja naših odnosa - rekao je šef kineske diplomatije.

VUČIĆ PRENEO VAŽNE VESTI U pitanju ogromna korist za građane Srbije (VIDEO)

Printscreen

 

 

On ističe da je Srbija zemlja koja ima svoje principe, a da je srpski narod - narod sa kičmom.

- Ponosni smo što imamo tako istinskog i dobrog prijatelja. Pod strateškim vođstvom predsednika Si Đinpinga i predsednika Vučića naše tradicionalno prijateljstvo zrači novu vitalnost. Kina će nastaviti da poštuje teritorijalni integritet Srbije, i po tim pitanjima će stajati blisko uz srpski narod - rekao je šef kineske diplomatije.

VUČIĆ PRENEO VAŽNE VESTI U pitanju ogromna korist za građane Srbije (VIDEO)

Printscreen

 

 

Vang Ji je rekao da je saradnja Srbije i Kine u okviru projekta "Pojas i put" odlična, i da nastavlja da se razvija odličnim tempom.

- Znamo da postoje primedbe sa strane zbog naše duboke saradnje. Ali mi ćemo istrajati. Jel ono što mi radimo nije samo zbog naših interesa, već da bi doprineli miru i stabilnosti, kao i pravdi. Mi smo na ispravnoj strani istorije. Uveren sam da će Kina i Srbija nastaviti da razvijaju strateško partnerstvo - zaključio je Ji.

VUČIĆ PRENEO VAŽNE VESTI U pitanju ogromna korist za građane Srbije (VIDEO)

Printscreen

 

 

Vučić je pozvao i ministra Tomislava Momirovića da uruči kineskoj delegaciji "Građevinsku dozvolu za deonicu pruge Novi Sad-mađarska granica.

- To znači dragi prijatelju da krećemo i u fizičku izgradnju tog dela pruge koji će da spoji Srbiju sa Mađarskom, ali i sa centralnom Evropom - rekao je predsednik.

VUČIĆ PRENEO VAŽNE VESTI U pitanju ogromna korist za građane Srbije (VIDEO)

Printscreen

 

 

- Da završim sa jednom činjenicom koja najbolje oslikava naše odnose, poslednjih 5 godina smo utrostručili trgovinsku razmenu, to je ogromna korist za građane Srbije. Prenesite najsrdačnije pozdrave predsedniku Siju. Nadam se da će nakon pandemije doći u Beograd - rekao je predsednik Vučić šefu diplomatije Kine.

Ji se sinoć sastao i sa premijerkom Anom Brnabić, predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem, dok je jutros razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Marko

28.10.2021 12:28

Srbija je zemlja koja veoma ceni prijateljstvo sa Kinom .

sasa

28.10.2021 13:05

Dobro je imati prijatelja kao sto je Kina,postali su mozda i najveca svetska sila

Zaza

28.10.2021 15:10

Ponosni smo na naše prijateljstvo s Kinom.

pop977

29.10.2021 02:00

Verujem da ce saradnja Srbije sa NR Kinom biti podignuta na jos visi nivo.Hvala Kineskim investitoima sto su podigli iz pepela Zelezaru i RTB Bor

Dragan

29.10.2021 02:29

Srbiji nikada nije izostajala pomoć bratske Kine.

Fekete Pišta

29.10.2021 07:08

Koja je ogromna korist za građane Srbije ?