SDP lepio nalepnice "KM" na vladina službena vozila
Syri.net

 

Nezadovoljni postignutim sporazumom u Briselu o tablicama, predstavnci Socijaldemokratske partije danas su organizovali akciju ispred Vlade Kosova, ispisujući sprejom na službenim vozilima "KM" i lepeći papirne tablice sa oznakama "SRB".

Lider SDP Dardan Molićaj juče je poručio da se dogovorom o registarskim tablicama postignutim u Briselu prihvataju "nelegalne KM tablice", a da se sever tretira drugačije od ostatka Kosova. 

Sporazum o registarskim tablicama postignut je juče u Briselu. 

Predviđeno je da se Specijalne jedinice policije koje su trenutno na Jarinju i Brnjaku uklone istovremeno sa blokadama puteva kod prelaza, od 2. oktobra u osam časova, a najkasnije do 16 časova. Kfor će biti stacioniran na Jarinju i Brnjaku pre početka istovremenog uklanjanja specijalnih jedinica i barikada i ostaće oko dve sedmice kako bi se obezbedilo sigurno okruženje i sloboda kretanja.

SDP lepio nalepnice

Syri.net

 

 

Od 4. oktobra u osam časova treba da počne postavljanje nalepnica na tablice, prema dogovoru u okviru dijaloga uz posredovanje EU, kao privremena mera dok se ne postigne trajno rešenje. 

Radna grupa sastavljena od predstavnika EU, Beograda i Prištine, kojom će predsedavati EU, biće uspostavljena kako bi se našlo trajno rešenje za pitanje registarskih tablica na osnovu standarda i prakse EU. Prvi sastanak Radne grupe biće održan 21. oktobra godine u Briselu. 

U roku od šest meseci od prvog sastanka, Radna grupa predstaviće svoje nalaze o trajnom rešenju za dijalog na visokom nivou.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading