NIS usvojio biznis plan za 2024.
Foto: Alo/Foto NIS

Osnovni prioritet NIS-a, po Biznis planu, jeste obezbeđivanje stabilnog poslovanja i realizacija ključnih projekata u veoma promenljivom makroekonomskom okruženju.

U tom cilju fokusi NIS-a za narednu godinu biće stabilno snabdevanje tržišta tokom kapitalnog remonta Rafinerije nafte Pančevo, održavanje stabilnog nivoa proizvodnje nafte i gasa, pripremljenost za različite scenarije makro parametara i sprovođenje ambicioznog investicionog programa. Investicije će biti realizovane u svim biznis segmentima, uključujući i dalju sinergiju sa petrohemijskim sektorom, kao i nastavak digitalizacije na svim nivoima.

U oblasti istraživanja i proizvodnje nafte i gasa fokus u 2024. godini biće realizacija programa bušenja u Srbiji i očuvanje visoke efikasnosti aktiviranja novih bušotina. Takođe, planirano je puštanje u rad dve male elektrane na poljima Banatsko Miloševo i Srpska Crnja sa ciljem monetizacije preostalih rezervi gasa.

Biznis planom za 2024. godinu u oblasti prerade sirove nafte i poluproizvoda predviđeno je sprovođenje kapitalnog remonta u Rafineriji nafte Pančevo. Takođe, u planu je rekonstrukcija industrijskog koloseka u Rafineriji, realizacija projekata u cilju povećanja operativne efikasnosti prerađivačkih postrojenja i sprovođenje dalje digitalizacije.

U oblasti prometa planiran je dalji razvoj i modernizacija maloprodajne mreže NIS-a putem izgradnje novih objekata i rekonstrukcije postojećih stanica za snabdevanje gorivom. Takođe, u fokusu će biti rekonstrukcija naftne baze Niš i naftne baze Novi Sad.

NIS usvojio biznis plan za 2024.

Foto NIS

 

Osnovni fokus Bloka „Energetika“ biće nastavak sprovođenja projekta izgradnje fotonaponskih solarnih elektrana na benzinskim stanicama i drugim objektima kompanije. Takođe, planirani su i projekti za jačanje energetske efikasnosti i smanjenja emisija i utilizacije CO2.

Kada je reč o petrohemijskom sektoru, NIS će nastaviti sa modernizacijom postrojenja u Petrohemiji.

Treba istaći da portfolio projekata NIS-a uzima u obzir prioritet energetske tranzicije u Srbiji, te kompanija planira realizaciju projekata koji će, između ostalog, pomoći u postizanju ciljeva smanjenja emisije ugljenika na nivou Pariskog sporazuma.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Jelena Tanasković, ministarka poljoprivrede spremila je u "Zakuvavanju" posnu pitu a tokom razgovora otkrila je šta njeni prijatelji i kolege iz Vlade, ministri Irena Vujović i Siniša Mali vole da jedu, šta njima kuva i da li su zahtevni degustatori 🍴 Celu emisiju pogledajte u 20h na našem YouTube kanalu ▶️ Posebno se zahvaljujemo šminkeru Nenadu Tišanoviću @Nency Star #alo #alodnevnenovine #zakuvavanje #jelenatanaskovic #fypシ゚viral #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading