Vojska Srbije
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr

Kako je navedeno, na zadacima su angažovane inženjerijske jedinice iz sastava Kopnene vojske, helikopteri Ratnog vazduhoplovstva i PVO i padobranci 63. padobranske brigade.

U bujanovačkoj opštini je na raščišćavanju lokalnih puteva angažovana radna grupa iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske, dok na području opštine Babušnica iste zadatke realizuju inžinjerci Treće brigade.

Radi stvaranja uslova za pouzdan prenos električne energije u opštini Sjenica, inžinjerijska radna grupa iz sastava Druge brigade kopnene vojske uklanja stabla i rastinje na trasi elektromreže od sela Gonje do Jadovnika. 

U pružanje pomoći su uključeni i helikopteri Ratnog vazduhoplovstva i PVO, kojima je danas dopremljen prvi kontingent hrane za stoku na Suvoj planini, što je zbog visokih snežnih nanosa trenutno moguće samo vazdušnim putem.

Izbačeno je 65 bala sena od po 25 kilograma, na tri lokacije na ovoj planini. 
Ministarstvo odbrane podseća da je Vojska Srbije, po naredbi predsednika Republike i vrhovnog komandanta, blagovremeno stavila u pripravnost deo snaga i sredstava za otklanjanje posledica snežnih padavina i među prvima je pritekla u pomoć ugroženom stanovništvu. 

Jedinice Vojske Srbije su u kontaktu sa nadležnim službama i ostaju spremne za dalje angažovanje u svim delovima zemlje, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading