dečak
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Mali S. (8) iz Poljne kod Trstenika ostao je siroče 12. decembra 2018., kada su mu se roditelji udavili u bunaru. Nepune dve godine kasnije, posle boravka u hraniteljskoj porodici, pronađen mu je novi dom.

S. je u tragediji koja je potresla celu Srbije izgubio majku Slađanu i oca Časlava Anđelkovića. Usred zime je tri dana ostao sam u kući nakon što su mu roditelji poginuli.

Slađana A. i Časlav A. su stradali u okolini Trstenika u trenutku kada su navodno pošli u krađu kupusa. Veruje se da je u bunar prvo upala nesrećna Slađana, a da je Časlav stradao dok je pokušavao da joj pomogne. Svog sina su prethodno ostavili zaključanog u porodičnoj kući, gde je ostao sam naredna tri dana. Njegov plač čule su komšije, koje su zajedno sa policijom provalile u kuću i zatekle izgladnelo, promrzlo i prestravljeno dete koje je grlilo mačku. Za supružnicima je pokrenuta potraga i oni su ubrzo pronađeni mrtvi na dnu bunara na jednoj njivi.

Mačka mu spasla život

Dečak je tokom trodnevnog boravka u kući jeo samo jabuke i palačinke koje mu je majka spremila pre nego što su ga kobnog dana ostavili samog.

- Pronašli smo ga uplakanog u ledenoj kući. Mučenik se ogrnuo ćebencetom, a s njim je bila i mačka, koja se tri dana nije odvajala od njega i koju je on sve vreme grlio. Pošto u kući nije bilo grejanja, mačka mu je verovatno spasla život, jer se sve vreme motala oko njega i grejala ga - ispričao je tada izvor Kurira.

Dečak se poneo junački, a kada je spasen, počeo je da plače tražeći da vidi roditelje, koji su već bili mrtvi.

U slučaj se odmah uključio Centar za socijalni rad iz Trstenika. Dete je sanitetom hitno prebačeno u kruševačku bolnicu i posle sedam dana oporavka pušteno na kućno lečenje. Privremeni dom našli su mu stručnjaci Centra za socijalni rad i on je počeo da živi kod hraniteljske porodice. Vratio se i u vrtić.

Uz posebnu pažnju saopšteno mu je šta se dogodilo. U međuvremenu, Slađana i Časlav su sahranjeni, a oproštaju na lokalnom groblju u Poljni prisustvovalo je celo selo. Svi su se pitali šta će biti sa dečakom. Dečak je nekoliko dana pre tragedije bio bolestan. U subotu je primio injekciju, ali u nedelju nije imao ko da ga odvede u Dom zdravlja.

Njegovi roditelji bili su u braku duže od šest godina, a oboje su iza sebe imali po brak. Časlav je oko godinu dana bio oženjen devojkom iz Makedonije. Slađanin prvi suprug je preminuo, a iz tog braka ima sina.

Obdukcijom je utvrđeno da su supružnici nastradali usled utapanja.

Najbliži rođaci ispričali su da su Časlav i Slađana bili situirani, da je glava kuće radio u "Prvoj petoletki" i da su imali veliko imanje sa kompletnom mehanizacijom, kao i stan u Trsteniku. Meštani Poljne imali su podeljeno mišljenje o pokojnicima: jedni su rekli da su umeli da se "posluže" tuđim poljoprivrednim proizvodima, drugi pak da su bili čudni i štedljivi, a da je Časlav bio široke ruke, spreman da svima da i pomogne.

Anđelkovići čekali dete godinama

Kako je izvor tada ispričao, Časlav i Slađana Anđelković neko vreme su se lečili od steriliteta.

- Na kraju su zahvaljujući veštačkoj oplodnji uspeli da dobiju dete u poznim godinama- rekao je tada sagovornik, piše Kurir.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading