aqua unique
Foto: Alo/Alo

Marija iz Beograda godinama je pokušavala da se izbori i da se reši viška kamenca koji joj je otežavao čišćenje i zapušavao dizne na aparatima za kafu, a kada joj se zbog konzumiranja vode pune kamenca stvorio kamen u bubregu, odlučila je da preduzme drastične mere.

Ona je čula da uređaj za magnetni tretmani vode danskog “Aqua Unique-a” trajno rešava problem kamenca jer dejstvom svojih magneta razbija kristalnu rešetku i sprečava njegovo taloženje. Pored toga što ne troši nikakvu energiju, nisu joj bila potrebna bilo kakva hemijska sredstva za njegov rad, a uređaj ne menja hemijski sastav vode.

TDM

Promo

 

 

 

Ukratko, jednokratnom investicijom uspela je da trajno reši ovaj problem.

TDM je generalni zastupnik Aqua Unique-a za teritoriju Srbije. Proizvode možete pogledati OVDE

Korisničko uputstvo

Čestitamo Vam na izboru kvalitetnog Danskog proizvoda. Kako bi imali potpun benefit od tretmana vode preporučujemo da ovo uputstvo pažljivo proučite.

Šta je magnetni tretman

Aqua Unique® magnetni tretman vode je prirodan i za okolinu bezbedan metod, koji funkcioniše bez korišćenja hemikalija i aditiva štetnih po zdravlje i okolinu. Standardno, problemi sa kalcifikacijom se rešavaju mikro filtracijom ili dodavanjem hemikalija koje odstranjuju kamenac iz vode. U Danskoj ovo je zabranjeno u pijaćoj vodi i vodi za domaćinstva iz zdravstvenih razloga. Aqua Unique® magnetni tretman vode ne menja ukus, boju ili miris vode, niti uklanja kalcijum ili druge važne minerale iz vode. Pri prolasku vode kroz Aqua Unique®, jako magnetno polje uređaja utiče na ravnotežu jona u molekulu vode. Rezultat dejstva je vezivanje kalcijuma i minerala iz vode, na prirodan način, u stabilnu molekularnu strukturu koja ostaje vezana u vodi tako da ne dolazi do dekalcifikacije u cevovodima. Na ovaj način se mogu postići velike uštede energije u radu i pri održavanju.

Mrlje od kamenca na podu i pločicama

Kada voda isparava javljaju se mrlje poreklom od kalcijuma i minerala iz vode. Aqua Unique® magnetni tretman vode umanjuje mrlje od kamenca i pravi ih poroznim i lakim za uklanjanje, tako da se preporučuje čišćenje ovih površina grubom krpom ili sunđerom jednom do dva puta nedeljno. Razlog što se kalcifikacija mora ukloniti što pre je što kiseonik iz vazduha absorbuje veliki deo energije koji je Aqua Unique® magnetni tretman vode predao vodi. Meki i porozni kamenac postepeno postaje tvrd i ukoliko se dozvoli da ostane dovoljno dugo, postaje tvrd kao mermer. Iz tog razloga armaturu i česmu treba obrisati posle upotrebe. Ovo se odnosi samo na površine sa kojih voda isparava a ne kada je u pitanju zatvoren cevovod koji je izolvan od kiseonika.

Cevni sistemi, vodovodne slavine i tuševi

U prvim mesecima nakon postavljanja Aqua Unique ® jedinice za megnetni tretman vode postojeći kamenac u cevovodima će biti rastvoren. Zbog toga, može biti potrebno čišćenje sita česmi i filtera sve dok cevovod ne ostane bez kamenca. Na donjoj strani tuševa i perlatora, kada voda isparava, stvara se postepeno sloj kamenca. Zbog prisustva kiseonika u vazduhu on će postepeno otvrdnuti ukoliko se ne uklanja čišćenjem površine grubom krpom, sunđerom ili četkom jednom ili dva puta nedeljno. Kako magnetni tretman radi sa uobičajenim protocima a ne sa minimalnim protocima pri kapanju i curenju točećih mesta, sva točeća mesta treba držati ispravnim da bi se dobio pun efekat dejstva tretmana vode.

Veš mašine

Zahvaljujući prethodno pomenutom molekularnom efektu i promenama u vodi, moguće je znatno umanjiti potrošnju sapuna, omekšivača i vode za ispiranje. U područjima sa veoma tvrdom vodom potrošnja se može redukovati od 10 - 40%. U starim instalacijama treba redovno čistiti sita i spojne filtere sve dok se postojeća kalcifikacija ne rastvori tretmanom.

Mašine za pranje sudova

U mašinama za pranje veša svi protočni delovi su zaštićeni od kalcifikacije. Kamenac ostaje na staklu, porcelanu i rđanje čelika se umanjuje, ali zbog visoke temperature prilikom sušenja i prisustva kiseonika iz vazduha mrlje od kamenca još uvek se mogu pojaviti. Ukoliko su mrlje kamenca i dalje prisutne biće preporučljivo dodavanje malo soli i ispiranje.

 

Kafemati - aparat za kafu

Kod aparata za kafu intervali dekalcifikacije se produžavaju, u zavisnosti od modela i tipa aparata za kafu. Kod modela velikog kapaciteta, soli i minerali očvršćavaju na ugrađenim grejačima i smanjuju postignuti efekat magnetnog tretmana vode.

Električni ketleri i lonci

Isti princip se primenjuje kao i kod kafemata. Obično se kalcifikacija može redukovati dodavanjem malo sveže tretirane vode u električni ketler ili lonac nakon upotrebe. Sloj kamenca će onda biti porozan i lak za uklanjanje običnim sunđerom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading