SAMO JOŠ 100 METARA DO SVETLA Deonica od Pakovraća do Požege biće završena do kraja godine, najavio ministar Vesić
Foto: Alo/Foto RINA

- U tunelu Laz ostalo je još samo oko 100 metara da se probije i to se očekuje do 10. marta, dok je za izbijanje tunela Munjino Brdo potrebno malo više vremena i to se očekuje do kraja aprila. Plan je da se do kraja godine završi ova deonica, izjavio je za agenciju RINA, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić koji je obišao radove na izgradnji ove deonice autoputa.

On je istakao da će se završtekom ove deonice steći preduslovi za dalju izgradnju saobraćajne infrastrukture u ovom delu zemlju kroz koju će biti povezano na stotine hiljada ljudi.

Benefiti puštanja u saobraćaj deonice auto-puta Preljina - Pakovraća vrlo brzo su vidljivi, jer je na ovaj način rasterećena obilaznica oko Čačka i smanjene ogromne saobraćajne gužve koje su godinama mučile sve vozače.

Ministar je najavio i da će sledeće godine početi izgradnja auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, što je, kako je naglasio, od velikog značaja za sve koji žive na levoj obali Dunava i koji će na novi put moći da se uključe kod petlje Ovča i preko novog mosta na Adi Huji zaobiđu sva naselja na levoj obali Dunava.

SAMO JOŠ 100 METARA DO SVETLA Deonica od Pakovraća do Požege biće završena do kraja godine, najavio ministar Vesić

Foto RINA

- Ovo je nova saobraćajnica koju je za narednu godinu najavio lično predsednik Vučić još u novogodišnjem obraćanju. To će bitno rasteretiti saobraćaj na „Zrenjanincu“ i Pančevačkom mostu - rekao je Vesić u Beogradskoj hronici, gde je obrazložio i šta je sve urađeno u Beogradu za 100 dana rada vlade.

Svi koji žive u Zemunu i Novom Beogradu, kao i u drugim delovima grada, od 31. marta moći će direktno da izađu na auto-put „Miloš Veliki“ a da ne koriste auto- put Beograd - Šid, koji će biti rasterećen.

- Obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka biće završena 1. juna. Tokom ovih 100 dana vlade probijen je i tunel Beli potok, a kada se završi obilaznica kompletan trazitni saobraćaj moći će da bude izmešten sa Gazele, što je važno zbog smanjenja gužvi i smanjenja zagađenja. Dakle, oni kojima Beograd nije destinacija, neće više biti prinuđeni da idu kroz grad - rekao je Vesić.

- Izgradnjom mosta kod Vinče, paralelno se gradi i železnička obilaznica oko Beograda, kako više ni jedan teretni železnički saobraćaj kome Beograd nije destinacija, neće morati da ulazi u grad - izjavio je Vesić.

Rekonstrukcija piste

Do početka letnje sezone biće završen i novi terminal na aerodromu „Nikola Tesla”, zahvaljujući kojem će kapacitet aerodroma biti 15 miliona putnika, rekao je on i podsetio da je prošle godine beogradski aerodom prihvatio oko šest miliona putnika.

- Imaćemo novi moderan aerodrom, rešićemo trenutne gužve, a završen je i novi kontrolni toranj, kao i nova umetnuta pista. Upravo kreće rekonstrukcija stare piste izgrađene 60-ih godina - rekao je Vesić i dodao da je zaista mnogo planova i projekata u Ministarstvu koje vodi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading