CRNI PANTER RASKOMADAO PSA U VRBASU? Isplivale uznemirujuće fotografije, zver viđena na 50 metara od prvih kuća
Twitter printscreen

Nenad Tešić iz PZSN rekao je da su policajci i lovci već na terenu. Zver je snimljena na 20 metara od restorana ribolovačkog udruženja i na 50 metara od prvih kuća u Vrbasu, u naselju Mađaršor.

Tešić kaže da je na Šlajzu pronađeno raskomadano telo psa, za kojeg se pretpostavlja da je bio žrtva pantera.

U medijima su se pojavile uznemirujuće fotografije ovog užasnog događaja, mada nije potvrđeno da je baš crni panter bio vinovnik incidenta.

Zver je prethodnog dana navodno viđena u ataru sela Feketić, u opštini Mali Iđoš. Njeno pojavljivanje u Vrbasu je, potvrđuje Tešić, logično, jer je Mali Iđoš susedna opština, a panter je u Feketiću snimljen kako se kreće u pravcu Vrbasa.

- Potrebno je da se zver danonoćno prati, a lovačko društvo, koje je opremljeno termokamerama, može da je locira i noću. Lovci mogu da je uspavaju strelicama i da posle toga bude smeštena u zoološki vrt – kazao je Tešić.

IDE KA CENTRALNOJ SRBIJI?

Prema njegovim rečima, dosadašnje kretanje pantera, koji je prvo uočen u Apatinu, pokazuje da on iz Vojvodine ide prema centralnoj Srbiji.

- Oni koji ne shvataju ozbiljnost situacije, govore da je panter bezopasan i da napada samo kad je sateran u ćošak. Sama činjenica da je on praktično među ljudima, upućuje na to da je u opasnosti i da će se braniti, zbog čega treba biti oprezan – upozorio je Tešić.

On ističe da panter, bez obzira na svoju mačju spretnost, može biti plan divljih svinja, „koje su agresivne i krvnički napadaju“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading