PREDATOR PONOVO VREBA?! Isplivao snimak crnog pantera, jedan detalj će vas iznenaditi! (VIDEO)
Printscreen

Još jedan snimak na kom se navodno nalazi crni panter za kojim se traga u Srbiji kruži društvenim mrežama. Ovoga puta, kako korisnici društvenih mreža komentarišu, životinja je uočena u Vrbasu, koji se nalazi samo 12 kilometara od Feketića gde je, prema rečima meštana, viđen juče, prenosi Telegraf.

Načelnik Pokrajinske inspekcije Nemanja Ivanović oglasio se za jedan beogradski medij nakon što je dobio novi snimak i objasnio da je na teren poslat ribočuvar.

Na novom snimku (koji je navodno snimljen u okolini Vrbasa) vidi se kako crna životinja laganim hodom prelazi preko nasipa, za razliku od prethodnog snimka na kom je bežala.

Što se novog snimka tiče, još uvek nema nikakve potvrde o njegovoj autentičnosti. 

 

 

Kako je juče naveo autor tog snimka za beogradski medij životinja je stajala u mestu, a čim je izvadio telefon divlja mačka je pobegla.

- Ja radim tu u blizini, u prolazu sam ga video i pomislio da moram da ga snimim inače mi niko neće poverovati - naveo je izvor za medije, Maljik, koji nam je ustupio jučerašnji video.

Lovočuvari su se nakon dojave odmah uputili na teren u okolinu Feketića, te su područije proveravali i juče i danas, međutim kako je rekao Nemanja Ivanović, nikakvih opipljivih tragova nije bilo.

- Snimak je veoma kratak i loš, ne možemo da zaključimo da li je u pitanju panter ili neka druga životinja - rekao je on.

Ivanović je dodao da ovoga puta nisu korišćeni dronovi i termovizijske kamere, a ekipe su prečešljale teren koliko su im to uslovi dozvolili.

Podsetimo, crni panter je navodno prvi put viđen u neposrednoj blizini Banje Junaković. Plan je, kada se panter locira, da se uspava i da se imobilizuje u Zoološkom vrtu na Paliću.

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio poslednji snimak mačke, gosti banje su se zatvorili u svoje sobe, a u okolini je zavladala tišina.

O tome je za naš portal svedočio i Petar Rašeta, predsednik Prirodnjačkog centra "Mali Petrov salaš" koji se nalazi samo 400 metara od ovog Banje Januković. Kako je i ranije spomenuo on na svom imanju ima oko 500 domaćih životinja, a kada je panter poslednji put viđen javljeno mu je da ide tačno ka njegovom imanju.

POJAVIO SE NOVI SNIMAK CRNOG PANTERA Lovci odmah izašli na teren, evo šta kažu iz Pokrajinske inspekcije

- Pošto je moj salaš udaljen na nekih 400 metara od Banje, zvali su me sa njihove recepcije da me upozore, jer je jedan gost navodno snimio pantera kako ide ka mom imanju. Zahvalio sam im na upozorenju, ali moje životinje su i dalje puštene. Gosti banje već 4 dana ne mogu da izađu u šetnju jer su uplašeni. Uvek sam imao goste ranije i dolazili su u ovu šumu, kao i na moj salaš. Sada je sve pusto. Tri dana je mir i tišina, nemam nijednog gosta. Mislim da su pretrpeli veliki strah i sve više se zadržavaju u svojim sobama - objasnio je sagovornik jednog beogradskog medija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Necastivi

27.11.2022 22:10

Ribočuvarska sluzba u pripravnosti, meredovom na pantera

nikita petrovic

27.11.2022 22:29

crni panter,da li je nešto uvrebao on kada vreba on i uvreba