POZNATI MANEKENI NAPRAVILI LAŽNU SVADBU U BEOGRADU Ojadili lokal za 15.000 evra, izveli prevaru veka - priča je neverovatna
Foto: Shutterstock

Njih dvoje su, kako se navodi, organizovali svadbu prethodnog vikenda u ivent centru u Beogradu, a ceh od oko 15.000 evra, kako tvrdi vlasnik firme za organizaciju venčanja, nisu platili. Mladenci prevaranti, ojadili su i fotografe, salon venčanica, poslastičarnicu gde su uzeli tortu, a čak su hteli da uzmu i pare od kićenja.

Slučaj je prijavljen policiji, a oštećeni su podneli privatnu tužbu protiv mladenaca. Gala svadbena ceremonija je bila organizovana kako dolikuje, a kada je račun trebalo da se plati, manekeni su nestali bez traga.

Predsednik Udruženja ivent industrije Srbije Boško Bubanja ističe da je od samog starta sve bilo vrlo sumnjivo, oni su naime, rezervisali salu a da je nisu ni pogledali, zatim, od planiranih 250 zvanica, pojavilo se svega 95 ljudi. Tortu od 1500 evra, koju su mladenci poručili, nisu platili. Mlada je navodno bila trudna, i planirana je i ceremonija otkrivanja pola, da bi mlada na svadbi pila akohol sve vreme.

Bubanja je rekao da informacije još uvek dolaze sa raznih strana, kao i da tek treba da se otkriju detalji ovog slučaja.

POZNATI MANEKENI NAPRAVILI LAŽNU SVADBU U BEOGRADU Ojadili lokal za 15.000 evra, izveli prevaru veka - priča je neverovatna

Foto: TV Pink/printscreen

 

- Preko 1.700 događaja na godišnjem nivou organizujemo, sa velikim brojem ljudi, ali ovakvo nešto još uvek nije bilo - rekao je Bubanja u emisiji kod Jovane Jeremić.

Kako kaže, sitnijih slučajeva, gde neko bude uskraćen za neku naplatu, još je i bilo, ali dodaje da se u ovom obimu nikada nije dogodilo.

- Udruženje ivent industrije Srbije okuplja firme koje se bave organizacijom masovnih događaja na celoj teritoriji Srbije i imamo informacije sa terena - rekao je Bubanja.

Kako kaže, ova svadba je bila čudna od samog početka, što, dodaje, tek sada kada sagledaju situaciju mogu jasno da vide.

- Mladenci su nas kontaktirali u septembru sa idejom da naprave svadbenu proslavu kod nas, tražili su prvi slobodan termin, koji je relativno blizu, pa su dobili oktobar. Oni nisu došli kod nas da se upoznamo, da pogledaju prostor, samo su rekli da žele tu da prave svadbu i da neće nigde drugde - rekao je Bubanja.

Kako kaže, poslali su im predlog ugovora, da pročitaju, i ako je to to da dođu da potpišu, što je redovna procedura sa svim mladencima.

- Oni su došli tek sredinom oktobra i rekli da ne mogu da prave 29. oktobra, da je mnogo blizu, da su mu blokirane kartice u Kini i pomerili su datum na 19. novembar. Tu se nismo puno zbunili. Prvi problem je bio kada su došli da potpišu ugovor i nisu hteli da plate depozit. Mi smo im rekli da ugovor ne može da se potpiše bez depozita, jer je to garancija određenog termina, pa kada budu hteli da ga plate, tada ćemo i potpisati ugovor - rekao je Bubanja.

POZNATI MANEKENI NAPRAVILI LAŽNU SVADBU U BEOGRADU Ojadili lokal za 15.000 evra, izveli prevaru veka - priča je neverovatna

Foto: TV Pink/printscreen

 

Rekli su nam da su sve dogovorili, da imaju i tortu i venčanicu, ali, dodaje, insistirali smo da ako žele salu moraju da plate depozit i potpišu ugovor.

- Upatili su samo deo para, što smo im dozvolili jer smo im verovali da imaju novac na računima, koji su im navodno u inostranstvu, kao i da će nam sve isplatiti - rekao je Bubanja.

Kako kaže, na svadbi se pojavilo oko 90 gostiju, dodaje da je sama atmosfera je bila nelagodna, kako kaže, nije bila uobičajena, ali da se time nisu bavili.

- Osetilo se da nema energije koju jedna svadba nosi sa sobom, ali se mi nismo posebno obazirali na to. Neobično je što je i mlada sve vreme pila alkohol, iako je navodno trudna. Pred kraj, kada je ostalo nekih 15-ak ljudi, mladoženja ih je pozvao da idu na svadbu na određeni splav - rekao je Bubanja.

Dodaje da su u međuvremenu saznali da su mladenci suptilno širili informaciju među gostima da su zakazali u skupom restoranu, želeći i da gosti donesu velike poklone.

- Mladoženja je njima obećao da će ih on voditi na splav, da on časti, da im ne trebaju pare. Oni odlaze u splav, mi završavamo naše poslove. Mladoženja je došao oko 2 i rekao koleginici da je na splavu nastao incident, da ga je mlada uhvatila navodno u nekim zagrljajima, i da mu je svašta rekla i da je on nju onda udario i tako dalje... - rekao je Bubanja.

Kako kaže, sada znamo da je i tuča bila iscenirana kako bi pobegli a da ne plate račun tamo na splavu.

- Goste su ostavili u nemilosti da plate taj račun na samom splavu - rekao je on.

Dodaje da je on objasnio šta se desilo i da je dalje pitanje šta će od toga svega biti. Kako kaže, posle par minuta silazi iz sobe i objavljuje da su opljačkani.

POZNATI MANEKENI NAPRAVILI LAŽNU SVADBU U BEOGRADU Ojadili lokal za 15.000 evra, izveli prevaru veka - priča je neverovatna

Foto: TV Pink/printscreen

 

- Rekao je da su sve koverte po sobi razbacane i otvorene. Međutim, nije moglo da dođe do toga jer imaju kamere i niko nije mogao da uđe. Ujutru se pojavila i mlada koja kaže da zapravo želi da se razvede. Da je sve bila lažna priča da od toga nema ništa i da želi da se razvede - rekao je Bubanja.

Rekao je da mladoženja nije imao da im plati, i tada je krenula priča oko toga kako će da nabave pare.

- Odbijao je uporno da provuče tu njegovu "navodnu" kinesku karticu. Otac je uspeo da skupi 100 hiljada dinara, a onda mladoženja odlučuje da pozove kuma. Zatim se on raspitivao na koji drugi način može da nam plati, nudio je automobil i burme - rekao je Bubanja.

Dodaje da su tada shvatili da se radi o prevari, pozvali smo policiju da evidentira događaj, odnosno situaciju i nas upućuju na privatnu tužbu za prevaru.

- U međuvremenu, mi smo ih proverili, i videli smo da na društvenim mrežama nema nigde ni jedna njihova zajednička slika. Ali ono što može da se vidi kako je mladoženja u junu 2021. zidao svoj prvi hotel u Hrvatskoj - rekao je Bubanja.

Kako kaže, početkom 2022. godine, ponovo stavlja slike kako otvara lanac fast fudova, zatim agenciju za nekretnine u Kini.

Kada su skroz prestali da se javljaju, kaže da su objavili njihove inicijale i da su tada počeli da im se javljaju i kolege, ali i familija.

- Neki su se javljali sa informacijama da su oni zapanjeni da on uopšte pravi svadbu jer je gej, i da to nije moguće. Znali su da tu nešto nije u redu, pa zato nisu ni došli. Određena rodbina iz Hrvatske rekla je da ga godinama nisu ni videli ni čuli, i onda im je bilo jako neobično da su ih zvali na svadbu - rekao je Bubanja gostujući na TV Pink.

Ispostavilo se da je u pitanju, kako kaže, svetski poznati maneken.

- Jedan prijatelj je rekao da su u ozbiljnim finansijsiskim problemima, pa su smislili da naprave svadbu sa minimalnim troškovima i da zarade na toj svadbi - rekao je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading