PUŠTENA U RAD NOVA VODOVODNA MREŽA U OBRENOVCU Gradonačelnik Šapić sa meštanima naselja Trstenica (FOTO)
Alo

Šapić je ovom prilikom istakao da će učiniti sve da se građani beogradskih opština podjednako tretiraju te dodao da je žalosno da u 2022. godini i dalje postoje mesta u kojima građani još uvek nemaju vodu. 

– Trudimo se da smanjujemo broj naselja u kojima meštani imaju problem sa snabdevanjem i kako su me obavestili praktično će u ovom momentu bez vode ostati samo tri obrenovačka sela od ukupno 26, a nadam se da će vodovod i do njih uskoro doći – naglasio je gradonačelnik.

On je podsetio da je Grad u ovih par meseci ušao u proces preuzimanja i priključivanja na vodovod velikog broja domaćinstava duž leve obale Dunava.  

– Potrudićemo se, posebno u prigradskim opštinama, da obezbedimo da domaćinstva budu priključena na vodovod. U Barajevu nam je ostalo još selo Manić gde se radi projekat za vodu, a u toku je dovođenje vode u naseljima Zaklopača i Vinča u Grockoj – precizirao je gradonačelnik.

On je istakao da je problem snabdevanja vodom posebno izražen u opštini  Mladenovac i najavio da bi za mesec dana trebalo da bude potpisan ugovor za deonicu regionalnog vodovoda Makiš – Mladenovac čime će se ova opština povezati na beogradski vodovod.
 

–   Na nama je da obezbedimo građanima elementarne uslove za život, a to su voda, i struja, što bi trebalo da imaju svi građani Beograda. Pokušaćemo da pomognemo priključivanje na vodovod bar privatnih kuća koje su u procesu ozakonjenja i da nađemo pravni osnov za donošenje takve odluke – rekao je prvi čovek prestonice.
On je posebno naglasio da ovim meštanima koji su danas došli znači kada im dođe neko iz Grada Beograda i kaže im da će se potruditi da im pomogne. 

– Pokušaćemo da im pomognemo i povedemo računa o rešavanju njihovih problema ne samo kada je u pitanju priključak za vodu već i drugih stvari koje su im neophodne. Mislim da smo u ova tri meseca, koliko funkcioniše nova Gradska uprava, pokazali da nam je stalo do svih građana i da nije važno na teritoriji koje opštine žive. Odredili smo i značajna sredstva i biće veći budžet namenjen opštinama sledeće godine. Učestvovaćemo i dodatno u nekim projektima zato što stvarno mislim da moramo da tretiramo sve naše građane jednako, a posebno žitelje obodnih opština – istakao je gradonačelnik.   

Predsednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević podsetio je da je nakon Morovića i Velikog polja i mesna zajednica Trstenica dobila vodovod i da u narednom periodu sva druga sela na teritoriji opštine treba da dobiju vodovodnu mrežu. 

– Očekuje nas širenje mreže u mesnim zajednicama Orašac, Vukićevica, Ljubinić i Dren gde se već radi na projektovanju. Zahvalni smo gradonačelniku koji će nam finansijski pomoći da izvedemo projekte do kraja i ispunimo želju i potrebu meštana. Nastavićemo i sa projektima kanalizacije, vrtića, dečjih igrališta i drugim kako bi Obrenovčani imali dobar standard življenja i ostali u mestima u kojima žive – kazao je Stanojević.
Događaju su prisustvovali gradski menadžer Miroslav Čučković, v.d ditrektora JКP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Radomir Vujadin kao i meštani sela Trstenica u Obrenovcu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading