RODITELJI U NEVERICI! Nigde nema udžbenika iz biologije, koštao 1.000 dinara, a od cene kod preprodavaca ćete se smrznuti
Foto: Alo/ilustracija

Novinari su zvali u više knjižara i u svakoj im je rečeno da je udžbenik čiji je izdavač Zavod za udžbenike i nastavna sredstva rasprodat. Jelena Ivanović, PR menadžer Zavoda, rekla  je da intenzivno rade na štampanju novih primeraka.

- Taj udžbenik je premijerno objavljen 2021, prvo izdanje štampano je u 2.000 primeraka, a u 2022. godini 3.000 primeraka. Tiraž je rasprodat jer su profesori procenili da je udžbenik bolji od drugih koji se koriste, pa su počeli da preporučuju ovaj Zavodov. Druga stvar koja je uticala da ova knjiga plane je to što je udžbenik stavljen na listu obavezne literature za polaganje prijemnog ispita na pojedinim fakultetima - objasnila je Ivanovićeva.

Ona je dodala da se udžbenik sigurno može pronaći u pojedinim knjižarama u Srbiji:

- Zavod preduzima sve da se tiraž doštampa u što kraćem roku i očekujemo da to bude u toku ovog meseca. Pored toga očekujemo da će od narednog meseca količine u našim knjižarama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kosovskoj Mitrovici biti u potrebnom broju. Kad se pojavi kvalitetan udžbenik, on se naglo rasproda. Molimo roditelje za strpljenje, učinićemo sve da se udžbenik što pre nađe u prodaji.

Predsednik Foruma beogradskih gimnazija Aleksandar Markov rekao je za Kurir da preprodavci knjiga koriste ovu situaciju s nestašicom pomenutog udžbenika:

- Škola je postala biznis, pa i preprodavci koriste priliku da zarade, jer sigurno znaju za nestašicu knjige. Svakako je nedopustivo i to što nema dovoljnog broja udžbenika, prilično sam iznenađen.

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading