KILOMETARSKE KOLONE NA GRANICAMA Turisti u agoniji, na prelazima čekaju i po tri sata, ovo su najkritičnije tačke
AMSS/Printscreen

Prema informacijama na sajtu AMSS-a, ali i rečima samih putnika, najveće gužve su na Horgošu I i II, Batrovcima i Preševu, gde se čeka satima na ulazak u Srbiju.

Srpski turisti koji su krenuli put Grčke, preko Severne Makedonije, moraće danas da se naoružaju strpljenjem, bilo da su put mora krenuli preko graničnog prelaza Preševo - Tabanovce ili omiljenim alternativnim pravcem, Prohor Pčinjski - Pelince.

Na izlazak iz Srbije na graničnom prelazu Preševo, prema podacima sa AMSS-a, čeka se dva i po sata, dok je prema rečima naših turista, ta vremenska odrednica veća od tri sata. Sa druge strane, na ulazak u Srbiju, čeka se oko sat vremena.

Izvor sa granice, kaže da je gužva kilometarska, o čemu svedoči i video zapis koji je nastao u smeru ka Severnoj Makedoniji.

Oni koji se odluče da idu preko graničnog prelaza Prohor Pčinjski, makar prema podacima sa sajta AMSS-a, čekaće oko sat i po. Međutim, prema rečima onih sa terena, i tu se na prelazak čeka oko dva sata. Nešto bolja situacija vlada kada se radi o ulasku u zemlju, pošto se čeka tek nešto oko pola sata.

U smeru ka Hrvatskoj, na graničnom prelazu Batrovci - Bajkovo, na izlazak iz Srbije se čeka oko pola sata, dok se na ulaz u našu zemlju, čeka nešto više od sat i po.

Oni koji su se danas uputili prema Crnoj Gori, i to preko graničnog prelaza Gostun, prema podacima sa sajta AMSS.a, u oba pravca će čekati po pola sata.

Na graničnom prelazu Horgoš I na izlazak iz Srbije, čeka se pola sata, dok se na ulazak čeka jedan sat. Nešto gora situacija je na Horgošu II, gde se na ulaz u Srbiju čeka čak pet sati. Sa druge strane, prema sajtu AMSS-a, na izlaz se čeka samo pola sata.

Ulazak u Grčku iz pravca Severne Makedonije

Prema podacima na sajtu AMSM-a, na ulazak u Grčku preko graničnog prelaza Bogorodica - Evzoni, čekanje je minimalno, dok pojedini srpski turisti, koji se nalaze pred graničnim prelazom, kažu da su čekali oko jednog sata na ulazak u zemlju Helena.

Slični podaci važe i za alternativni granični prelaz Dojran, sudeći prema podacima sa AMSM-a, ali i rečima naših turista, koji su u grčkim grupama pisali kako su granicu prešli za manje od pola sata.

Ipak, sve ove informacije je najbolje uzeti sa manjom dozom rezerve, pošto se situacija kada se radi o prelasku graničnih prelaza, menja iz časa u čas.

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading