PIJANISTA IMA KRATKE PRSTE, ALI DUG JEZIK Nove optužbe protiv docenta Andreja Josifovskog, koji se proslavio svetlećim penisom (VIDEO)
Alo

Optužbe na račun docenta Arhitektonskog fakulteta Andreja Josifovskog Pijaniste nastavljaju se, a u najnovijim svedočenjima studentkinja stoji da je on oprezniji od ostalih profesora kad je seksualno uznemiravanje u pitanju. Naime, devojke su, glasajući u anketi o profesoru Vladimiru Parežaninu, koji je navodno godinama uznemiravao studentkinje, iznele još nekoliko imena, a među njima i Andreja Josifovskog. Nakon optužbi devojke koju je navodno dodirivao lenjirom po butini i lascivno joj se obraćao dok je jela sladoled, oglasila se i studentkinja koja je upozorila da je njegovo uznemiravanje bilo primetno, ali istovremeno da je oduvek pazio da u velikoj meri ne pređe granicu fizičkog kontakta.

Pipkanja, ljubljenja, grljenja...

PIJANISTA IMA KRATKE PRSTE, ALI DUG JEZIK Nove optužbe protiv docenta Andreja Josifovskog, koji se proslavio svetlećim penisom (VIDEO)

Alo

 

Na sajtu na kojem studenti ocenjuju profesore oceniprofesora.com, ostavljeno je ispod imena profesora Vladimira Parežanina koji je dobio nisku ocenu 3,28 i nekoliko postova u kojima ga optužuju za seksualno uznemiravanje.

„Totalni neprofesionalizam. Odnos prema studentkinjama užasavajuć, neprimereni komentari i nepoželjno pipkanje, ljubljenje, grljenje, čak i pored vidne neprijatnosti na licu devojaka. Nisu retke ni uvrede na konto oblačenja, izgleda, ponašanja, kako studentkinja tako i studenata...“, piše, između ostalog, jedna studentkinja, a dalje se nadovezuje druga:

„Odakle početi? Da li od dela gde je neviđeni predator, otvoreni rasista ili prvoklasni seksista? Zatucanog mišljenja pod maskom mladog zanimljivog profesora. Ničim izazvane provokacije i vređanja, naleti besa samo su neke od lepota koje krase ovog čoveka, zbog njega je sreća roditi se kao muško i položiti prvu godinu...“

Pored Parežanina i Josifovskog, studentkinje su objavile svoja loša iskustva i sa drugim profesorima s ovog fakulteta Dušanom Popovićem, Vladimirom Kovačom, Dušanom Stojanovićem...

- Iako je anketa sprovedena zbog Parežanina, videla sam da je neko prokomentarisao i Andreja Josifovskog, pa bih želela da se nadovežem na to. Znam toliko primera gde je muvao devojke sa faksa, to se jednostavno pročuje, a među njima je i moja drugarica. Na skoro svim vežbama je dobacivao, nekada i na seksualnoj osnovi, smeškao se, nekad priđe pa je zagrli, ali sve to okrene na šalu, da neko ne bi skontao njegovu nameru. Iako je oprezniji od drugih, pa uvek vodi računa da ne pređe granicu dodirivanja, u dobacivanju za njega granica nema - napisala je ta studentkinja, dok je druga dodala da „treba spomenuti odvratno, neprimereno i veoma nekulturno ponašanje Andreja Josifovskog koji se godinama iživljava nad studentima“.

S druge strane, Josifovski koji se ni tokom jučerašnjeg dana nije javljao na pozive našeg novinara, oglasio se saopštenjem u kojem je demantovao sve navode, pravdajući optužbe time što je strog na ispitima.

ŽAD: Devojke, pobedile ste!

PIJANISTA IMA KRATKE PRSTE, ALI DUG JEZIK Nove optužbe protiv docenta Andreja Josifovskog, koji se proslavio svetlećim penisom (VIDEO)

Alo

 

Studentkinjama se pridružila predsednica Ženskog arhitektonskog društva (ŽAD) Eva Vanista Lazarević, koja je objavila na društvenim mrežama „ja bih rekla da je ovo pobeda“ i istakla da je ona profesorka koju svi poznaju po pravdoljubivosti.

- Budite uverene da ćemo učiniti sve da svim oštećenim devojkama - budućim arhitektama damo podršku u smislu čuvanja identiteta... i da se više niko nikada ne oseti nesigurno u našoj instituciji. Naš dekan i uprava će, uverena sam, učiniti sve da se ova, očito već višegodišnja nepravda prema ženama, osujeti. Moj telefon, koji svi znate, i imejl su vam na raspolaganju.

 

„Nedavno je Arhitektonski fakultet sproveo anketu gde su studenti birali svog omiljenog profesora/asistenta. Među prvih šest našlo se i moje ime. Za mene je fakultet svetinja, što za ovih desetak godina rada zna nekoliko stotina studenata koji su pohađali moje vežbe, kao i kolege s kojima sam radio. Istina je da se ne sviđa mnogima što insistiram na znanju i napornom radu, a ocene ne poklanjam. U moju profesionalnost u radu su svi dobro upućeni. Imam pametnija posla nego da komentarišem anonimne i izmišljene navode i tabloidne naslove kojima bi neko da me javno diskredituje. Svi znamo čiji je to mehanizam rada, a opšte je poznato da danas sve može da se naruči. Verovatno sam se zamerio i onima koji zagađuju prirodnu sredinu, a njima nije problem da čoveka oblate. Uostalom, postoje institucije kojima je posao da sve ovo istraže i provere. O ovoj temi i ovim povodom neću se više oglašavati“, napisao je Josifovski.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pokrenuta je po službenoj dužnosti istraga koja će rasvetliti ovaj slučaj.

ALO! anketa

Pitali smo studente ispred Arhitektonskog fakulteta da li su čuli da je objavljena anketa i da su studentkinje obelodanile da su se neki profesori prema njima ponašali nedolično

- Sad smo čuli, kada je počelo da se priča o tome, pre toga nismo čuli ništa slično... Nisam se mnogo informisao o ovom događaju, ali nikako ne treba to da se dešava u ovakvoj ustanovi.

Miloš (20)

- Moje mišljenje je da treba rigorozno da se kazni, doživotni zatvor, gde god da se desi, nikako ne treba to propustiti.

Nikola

- Saznao sam preko društvenih mreža za ovaj događaj, ne poznajem koleginicu, ali sam bio u šoku.

Nenad

- Čula sam, smatram da treba da se borimo protiv toga i da se to nikako ne dešava u ovakvim institucijama.

Lana (20)

- Saznao sam preko društvenih mreža. Profesore treba najstrože kazniti, ne poznajem ih lično, ali nemoguće da se toliko devojaka javilo, a da to bude nešto neprovereno. Treba mu zabraniti da radi.

Steva (21)

- Čuo sam za to, svi smo zaprepašćeni, svi bismo da preduzmemo nešto, ali nismo sigurni šta, mi kolege sa Građevine, ovi sa ETF-a ... Čuo sam i od sestre da se dešavaju takve stvari, nije mi prijatno uopšte, nemam reči za to. Moja sestra od tetke priznala je da ju je pipao za ruke i da je neprijatan sa svim studentkinjama.

Luka (21)

- Nisam čuo, svakako nije dopustivo takvo ponašanje, a što se tiče profesora retko se skreće pažnja jedino ukoliko situacija postaje baš ozbiljna.

Luka (22)

- Saznala sam preko Instagrama, ja sam s Elektrotehničkog fakulteta, pa nisam mnogo upućena u to, ali to je za svaku osudu i za svaku kaznu.

Katja (21)

Ko je Pijanista?

PIJANISTA IMA KRATKE PRSTE, ALI DUG JEZIK Nove optužbe protiv docenta Andreja Josifovskog, koji se proslavio svetlećim penisom (VIDEO)

Alo

 

Andrej Josifovski, docent na Arhitektonskom fakultetu, ulični umetnik i opozicioni aktivista, postao je poznat kada je 2020. postavio „skulpturu“ u obliku svetlećeg penisa ispred Skupštine grada Beograda, a od đubreta pravi rane političke eksponate (jedan od njih je i portret voditelja Jovana Memedovića od 4.000 plastičnih flaša u reci).

Anja Alač u provodu

Neki mediji su preneli da je njegova nevenčana supruga Anja Alač, s kojom je pre nekoliko meseci dobio bebu, na optužbe reagovala tako što se sa svojim društvom zabavljala na jednom od beogradskih splavova i, kako su portali preneli, s osmehom pokazala da veruje svom izabraniku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading