KAPIJA VRTIĆA OSTAJE OTVORENA Roditelji mališana iz ustanove u Leštanima zabrinuti za njihovu bezbednost
Alo

Kako tvrde u ovoj predškolskoj ustanovi, zbog novonastale situacije vaspitačice ne mogu da izvode decu napolje, a dogovor nije moguć. Vlasnik ordinacije ipak, objašnjava da po ugovoru ima prava korišćenja dvorišta, kao i da je predložio vlasnici vrtića da podele troškove i ograde prostor sa dečjim mobilijarom, što je ona, kako tvrdi, odbila.

Roditelji potpisali peticiju za opstanak vrtića 

Roditelji su čak potpisali peticiju jer ne žele da se vrtić prisilno zbog ovog problema iseli iz dosadašnjih prostorija. Kako kažu, zaposleni se i parkiraju unutar dvorišta.

- Veoma sam zadovoljna vrtićem, uslovima i vaspitačima, a lokacija mi je odgovarala - kaže majka jednoipogodišnjeg deteta Jelena A.- Bila sam bezbrižna dok se nije dogodila ova situacija. Sada sam u stalnom strahu. Dok prilazim sa detetom vrtiću plašim se da će neki automobil iz dvorišta da krene.

Kako, za "Novosti", objašnjava vlasnica PU "Sinderela" Ružica Marinković, sa novim komšijama nije uspela da nađe kompromis.- Vaspitačice ne izvode decu, jer je vrtić na Smederevskom putu i ne smemo da rizikujemo zbog otvorene kapije. Kad mi zatvorimo, oni je otvore - kaže Marinkovićeva.

- Ugovor sa vlasnikom objekta sklopljen je 2017. godine i u njemu je precizirano da mi adaptiramo prostor i prilagodimo ga potrebama vrtića. Ugovor važi još godinu dana, a njime je definisan otkazni rok najranije tri meseca pre isteka. Ovo je pokušaj da nas isele i da se prošire na naš sprat. Ne želimo da se selimo jer su i roditelji i deca navikli na ovaj prostor.

S druge strane, iz pomenute ordinacije navode da posluju u skladu sa ugovorom koji su sklopili i da su zainteresovani da se bezbednost dece očuva:

- Ugovorom koji sam potpisao sa vlasnikom objekta imam 100 odsto pravo na korišćenje dvorišta, što vlasnica vrtića nema. Ipak, i sam sam otac, tako da ni na koji način ne bih ugrozio decu. Predložio sam vlasnici da po uzoru na vrtić pored gde je slična situacija, ogradimo deo gde se nalazi mobilijar za igru i da podelimo troškove, kako bi oni mogli da izvode decu u ograđeni deo i deca budu na sigurnom, ali ona nije pristala. Zbog naše vrste posla, vrata moraju da budu otvorena kako bi pacijenti mogli da ulaze nesmetano.

Inače, u ovaj vrtić , koji je korisnik objekta na Smederevskom putu, trenutno je upisano 35 dece. Ovaj privatni vrtić korisnik je subvencija koje dodeljuje Grad Beograd.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading