AMERIČKI PUKOVNIK RUŠI SNOVE KIJEVA Bajden i Zelenski su svesni da Ukrajina neće moći da povrati teritorije
Foto: Printscreen

Prema rečima vojnog eksperta, Džo Bajden i Vladimir Zelenski su toga dobro svesni. Pukovnik smatra da je vreme da se američka administracija pozabavi ekonomskim problemima unutar sopstvene zemlje i napusti Ukrajinu.

Američki Institut za izučavanje rata u najnovijoj analizi je ocenio da ukrajinski kontranapad na jugu zemlje ne može da dovede do značajnijih uspeha. Jedino što Ukrajinci sada mogu da otežaju ruskim snagama su dostava oružja i vojne tehnike. Dakle, cilj je da se blokiraju ili unište logistički pravci snabdevanja ruskih jedinica na južnom frontu.

Podsećamo, zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Moljar kritikovala je blogere i novinare koji prerano govore o pobedama ukrajinske vojske, a bivši zamenik sekretara Saveza nacionalne bezbednosti i odbrane general Sergej Krivonos oštro kritikuje vojno i državno rukovodstvo zbog velikog broja žrtava.

Zelenski još nije shvatio šta Putin želi 

Moskva je ispunila svoj glavni zadatak u konfrontaciji sa Zapadom, smatra bivši pilot rumunskog vazduhoplovstva Valentin Vasilesku.

Rumunski vojni ekspert je primetio da je Ukrajina postala mesto borbe Rusije i Zapada i da je u okviru ove konfrontacije Moskva ispunila svoj tajni zadatak.

„Zelenski još nije razumeo šta Putin želi, pa stoga ne zna da je Putin već postigao većinu svojih ciljeva“, rekao je Vasilesku.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading