IVANIŠEVIĆ NIJE OPTIMISTA PRED US OPEN Lično mislim da su nulte šanse, ali uvek postoji nada
Profimedia

U ekskluzivnom intervjuu za list La Republika, Goran se osvrnuo na trenutnu situaciju i zabranu stranim državljanima koji su nevakcinisani da uđu u SAD. 

-Uvek postoji nada, Novak će uraditi sve da bude tamo, možda sa nekom posebnom vizom. Ipak, ostale su samo dve nedelje. Lično, mislim da su nulte šanse da Bajden promeni pravila pre nego što turnir počne. Za mene je sve to glupost, ako si vakcinisan, a pozitivan, možeš da uđeš u SAD. Ako si nevakcinisan, a negativan, zabranjen ti je ulazak - podvukao je Goran, nešto što je nedavno imao prilike da kaže u jednom drugom intervjuu. 

Pitali su ga i da li je Novak posle svega razmišljao da se povuče iz tenisa.

-Nije o tome razmišljao. Da se to desilo nekom drugom igraču, sa 90 odstio slučajeva bi odustali. Nole je rođeni borac kao što je i genije sporta. Ponekad su geni čudna stvar, možda mu je bilo potrebno da razmisli o nekim stvarima koje su ga snašle u Australiji.

Na pitanje, kako je na Novaka uticalo sve što mu se dešavalo zimus u Australiji, Goran je rekao da nije bilo nimalo lako.

-Bilo je teško, jer kao nevakcinisan, nije znao da li će mu biti dozvoljeno da igra bilo gde na svetu. U Monte Karlu nije bio spreman, u Beogradu je ostao bez gasa u finalu, u Parizu je naleteo na Nadala koji je bio bolji od njega. Pravi uspon je krenuo od Rima - smatra Ivanišević. 

EPA

 

Pojasnio je i neke stvari u vezi njihovog odnosa, pre svega šta je naučio o njemu što pre toga nije znao.

-Uvek smo bili prijatelji, često smo izlazili na večeru a drugim igračima sa Balkana. Tad sam shvatio da je on genije i perfekcionista, neko ko želi da napreduje svakog dana, čak i u 35 godina. Bio bih lažov ako bih rekao da trenirati Novaka nije stresno za mene, često nije lako. Ali to je posao trenera - dodao je bivši broj dva.

ISKRENO DO KOSKE Novak Đoković je kao meta za pikado

Odgovorio je i šta je to što ga najviše nervira kod osvajača 21 grend slem titule.

-Na primer, na treningu zna da promaši neki udarac i da potpuno poludi. U stanju je da u trenutku promeni raspoloženje. Potrebni su vreme i strpljenje da se nađe ravnoteža. U početku sam bio stidljiv i nisam znao kako da ga uhvatim. Shvatio sam, ponekad je bolje da se smirim i ništa mu ne kažem. U našem odnosu, pomaže što govorimo istim jezikom i što imamo tu slovensku kulturu. Uz sve to, čast mi je da mu budem trener. 

EPA-EFE/PETER KLAUNZER

 

Dao je okvir koliko bi Novak još mogao da se takmiči.

-Po meni bar tri godine sigurno. Ima neverovatno telo i fizičke predispozicije.

Kada su u pitanju lične stvari, Ivanišević je upitan i da li žali za nekim stvarima u svojoj karijeri.

-Ponosan sam na sebe i taj Vimbldon od pre 21 godine, kao i na Olimpijske igre u Barseloni 1992. Neke važne mečeve, polufinala i finala grend slemova sa izgubio jer nisam imao pravu mentalnu ravnotežu, borio sam se sa sobom umesto sa protivnikom. Ponosan sam što sam igrao protiv igrača raznih generacija od Borga, Mekinroa, Konorsa, Lendla do Nadala i Federera. Video sam sve i svakoga. 

Nije mogao da izdvoji nikog iz svoje generacije za kog bi rekao da je bio najbolji.

-Teško je reći. Možda su Nole, Federer i Nadal trojica najboljih ikad. Svaka generacija ima nešto novo i posebno, ali postoje suštinske razlike. U moje vreme, igrači su bili prijatelji. Često smo izlazili zajedno, na večere, grupno. Danas nije tako, igrači se pozdravljaju samo na terenu, retko kada su zajedno van njega. Nema odnosa među njima. Mnogo medija je tu, agenata, previše interneta - rekao je Goran uz ocenu da su finale Vimbldona igrala dva zaista najbolja u tom trenutku, Đoković i Kirjos. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading