SRBIJA RAZBILA KATAR Rukometaši u narednu fazu Svetskog prvenstva prenose dva boda, sledi bitka za četvrtfinale
Alo!/Marko Metlaš

Srbija je od početka do kraja meča imala vođstvo koje je, uz povremene padove u igri, čuvala do samog kraja. Prelomni momenti meča dogodili su se u drugom poluvremenu kada se razbranio Milosavljev što je otvorilo prostor za kontranapde koje su rukometaši koristili za ubeldjivo vođstvo i pobedu.

Posle ove utakmice, Srbija je u drugu fazu prenela dva boda, a tamo e čekaju dueli sa Norveškom, Holandijom i Argentinom.

Od početka meča, igralo se otvoreno na obe strane uz dosta golova. Srbija je iz napada u napad bila precizna, a istom merom uzvraćali su i rukometaši Katara. Ipak, posle 7 minuta igre, Cupara vezuje dve odbrane koje otvaraju prostor za kontranapade koje koriste Orlovi za 6:4. 

Nastavljeno je sa brzom igrom u oba pravca. Katarani uspevaju da izjednače, a posle 8:8 Kapote promašuje ceo gol. Od tog momenta, viđena je mnogo oblja igra izabranika selektora Tonija Đerone. Tako, Kukić kreće ka golu Katara, ali je fauliran i Srbija dobija igrača više kojeg u potpunosti koristi i pravi seriju od 4:0, za 12:8. U ovom periodu posebno se istakao Bogdan Radivojević koji je golovima potpuno pokrenuo ritam i igru Orlova.

SRBIJA RAZBILA KATAR Rukometaši u narednu fazu Svetskog prvenstva prenose dva boda, sledi bitka za četvrtfinale

RSS

 

"ORLOVI" DOBILI RIVALA Makedonci doživeli debakl, Argentina ide na Srbiju u narednoj fazi

Potom, u 17. minutu, direktan crveni karton dobija Jovica Nikolić koji je laktom u lice udario jednog igrača Katara. Do poluvremena isključenje desnog beka Orlova se odrazio na rezultat. Uz to, na golu Katara je Lepenica koji vezuje nekoliko dobrih odbrna, pa Katar pravi mini seriju od 4:0. Srbija skoro 5 minuta nije mogla da postigne ni gol. Katar je prišao na samo gol zaostatka, ali su Orlovi uspeli da podignu nivo igre, izdrže nalet rivala i na poluvreme odu sa 17:14.

U nastavku, Srbija igra mnogo disciplinovanije u odbrani pa Katar pravi nekoliko grešaka u napadu. Orlovi to koriste kako bi uvećali prednost. Posle gola Ilića, precizan je bio i Đorđić za 22:15 i najveću prednost na meču od +7. U ovom periodu posebno se istakao golman Milosavljev koji je odbranama do kraja susreta uticao na ubedljivu prednost Srbije.

Do kraja, vođstvo razigranih Orlova bilo je i dvocifreno, a posle odlične igre meč su Orlovi završili sa 34:24. Najefikasniji u timu Srbije bio je Radivojević sa 7 golova, pratio ga je Vorkapić sa 6, i Đorđić sa 4. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading