KRAGUJEVČANI POVELI U FINALU Todorovski heroj Radničkog
Foto: Aleksandar Đorđević

Vaterpolisti Radničkog poveli su u finalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije. U bazenu u Kragujevcu su savladali Novi Beograd, posle peteraca. U regularnom delu bilo je 7:7, a posle izvođenja peteraca 4:3, za domaće, koji u plej-ofu, kao prvoplasirani, imaju prednost domaćeg terena za eventualnu majstoricu.

Gosti su bolje otpočeli meč i poveli sa 3:1, ali su Šumadinci uspeli da poboljšaju efikasnost i drugu četvrtinu završe izjednačenjem – 3:3. U poslednju četvrtinu Beograđani su ušli sa prednošću od dva gola - 6:4. Strahinja Rašović je nagovestio uzbudljivu završnicu, koja se uzburkala zbog sudijske odluke da Kragujevčanima ne bude priznat gol, kao i zbog isključenja dvojice domaćih igrača, što su gosti iskoristili da povedu sa 7:5, ali je Radnički, golovima Rašovića i Nikole Lukića izjednačio, pa čak i propustio priliku da utakmicu reši u svoju korist.

Pobednik je rešen posle izvođenja peteraca. Za Novi Beograd golove su postigli Draško Gogov, Đorđe Filipović i Nika Šušiašvili, a za Radnički Rašović, Aleksa Ukropina i Filip Janković. Onda je trener Radničkog Uroš Stevanović, nije mu to bilo prvi put i pun pogodak, ispred mreže postavio Stefana Todorovskog, koji mu se odužio odbranom jedanaesteraca Filipu Gardaševiću i Milošu Ćuku. Odlučujući gol za Kragujevčane postigao je Stefan Branković.

Drugi meč finalne serije, koja se igra na dve dobijene utakmice, na programu je u Novom Beogradu, subotu, od 20.30.

Radnički - Novi Beograd 11:10 (1:3, 2:0, 1:3, 3:1, 4:3)

KRAGUJEVAC - Bazen SPD “Radnički”. Sudije: Raković (Beograd) i Virijević (Zrenjanin).

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 2, Stanojević, Janković, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 1, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 2, Panić, Todorovski, Radulović. Trener: Stevanović.

NOVI BEOGRAD: Rističević, Filipović, Radanović, Bursać 1, Ćuk 1, Radulović, Gogov 2, Gardašević 1, Avramović, Šušiašvili 1, Nikolov 1, Bursać, Vlahović, Martinović. Trener: Vujasinović.

Peterci: 0:1 Gogov, 1:1 Rašović, 1:2 Filipović, 2:2 Ukropina, 2:3 ?u?ia?vili, 3:3 Janković, 3:3, 4:3 Branković, 4:3.

P. P.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading