SJAJNE VESTI IZ UEFA Srbija pregovara za domaćinstvo Evropskog prvenstva u fudbalu
EPA/ LAURENT GILLIERON

Reč je o mlađim kategorijama, a preostalo je još samo da se odluči da li će to biti u konkurenciji igrača do 19, 18, 17 ili 16 godina. 

U toku je kongres UEFA u Lisabonu, na kojem je Aleksandar Čeferin reizabran na mestu predsednika ove uticajne organizacije. Slovenac će biti na čelu evropskog fudbala najmanje do 2027. godine. 

Čeferin je bio jedini kandidat, a ovo mu je treća uzastopna pobeda na predsedničkim izborima u UEFA.

ZVANIČNO Čeferin dobio novi mandat, Slovenac na čelu UEFA do 2027. godine

-Nikada ne smemo da zaboravimo koliko je lep fudbal, kako pokreće naše emocije, kako drži stotine miliona ljudi na ivici svojih fotelja, kako definiše ko smo mi - pričao je Čeferin tokom kongresa.

Na kongresu UEFA bili su i visoki funkcioneri Fudbalskog saveza Srbije - potpredsednici Janoš Žemberi i Branislav Nedimović, kao i generalni sekretar Jovan Šurbatović.

I upravo je ova delegacija FSS u pregovorima sa UEFA oko organizacije Evropskog prvenstva za mlade fudbalere.  Prva runda pregovora okončana je iznad očekivanja, a u drugoj rundi narednih meseci biće doneta konačna odluka. 

Srbija će ove godine promovisati dva nova velelepna stadiona, još dva su u fazi izgradnje, a kruna fudbalske infrastrukture biće Nacionalni stadion koji će uskoro početi da se gradi. 

Srbija već ima velelepni stadion TSC u Bačkoj Topoli, jedinstveni stadion Voždovca na krovu tržnog centra, tu su i brojni renovirani stadioni naših superligaša, što uz "Marakanu" i "Humsku" donosi lepe uslove za vrhunski fudbal. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading