ZVANIČNO Čeferin dobio novi mandat, Slovenac na čelu UEFA do 2027. godine
EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Slovenac Aleksandar Čeferin ostaće predsednik UEFA do 2027. godine izglasano je danas na Kongresu u Lisabonu. 

Nije imao Čeferin protivkanditada, te je potpuno očekivano ostao na čelu Evropske kuće fudbala.

Slovenac je najviše pažnje prilikom svog govora nakon ingaguracije posvetio borbi protiv ideje o evropskoj Superligi koja je još uvek "živa" i rekao da su se njeni tvorci pretvorili u vuka prerušenog u baku iz priče o Crvenkapi.

BLIZU JE Luis Enrike doputovao u London na pregovore sa Čelsijem

ZVANIČNO Čeferin dobio novi mandat, Slovenac na čelu UEFA do 2027. godine

Foto: FSS

 

-Ovde imamo dva suprotstavljena pogleda na svet. Imamo cinizam ispred morala, imamo sebičnost pred solidarnošću, imamo pohlepu ispred dobronamernosti. Zaokupljenost sobom ispred otvorenošću prema drugima, vlastiti interes ispred altruizma, sramne laži pred istinom, naslednike iznad graditelja, kartel iznad meritokratije i demokratije, cene deonica iznad sportskih zasluga, potragu za profitom iznad trke za trofejima - počeo je Slovenac, pa nastavio.

-U poslednjih nekoliko godina videli smo kako se evropski fudbalski pejzaž promenio do neprepoznatljivost Klubove su kupili investicioni fondovi, lokalni identiteti su izgubljeni, a rashodi povećani, jer su određeni klubovi vođeni na visokorizičan, čak i bezobziran način, što prkosi svim logikama i principima - smatra on.

Čeferin je za kraj istakao da takva privatizacija fudbala mora biti zaustavlljena.

-Moramo razbiti mit da je privatizacija fudbala nezaustavljiv proces. To je sadašnja opasnost, kao što smo videli, ali zajedno ćemo preokrenuti tok istorije. Fudbal jeste i uvek će ostati narodni sport - završio je predsednik UEFA.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading