POSLEDNJA MIHINA SEZONA Dokumentarac o Mihajloviću: Nisam se ni deci javljao...
Printscreen

Da je živ, danas bi Siniša Mihajlović oduvao 54 svećice sa rođendandske torte. Nažalost, leukemija je bila jača i legendarni fudbaler je preminuo 16. decembra.

Ali ako Siniša Mihajlović više i nije sa nama, ostala je uspomena, a mnogima će narednih dana suze teći sa lica dok budu gledali dokumentarnu seriju “Mi smo jedno” o poslednjoj, punoj sezoni legende srpskog fudbala na klupi Bolonje.

Pet polučasovnih epizoda u produkciji TV kuće DAZN otkrivaju sve ono što su u klubu proživljavali dok se šef struke borio sa opakom bolešću, a tim za što bolji plasman na tabeli.

Akcenat u seriji nije toliko stavljen na rezultate, koliko na emociju koju je pokojni Mihajlović, preživaljavajući najteže trenutke u životu, unosio u svlačionicu. Svega je bilo, i suza i smeha, i besa i ponosa.

Počevši od poraza od Ternane, avgusta 2021. godine, kada je besni Mihajlović tražio od igrača da mu objasne zašto su tako loše odigrali.

- Sedeću ovde i ne idemo nigde dok mi ne objasnite u čemu je problem. Nigde ne žurim. Moramo da pljujemo krv, nemamo šta drugo da radimo. Ako ne budemo ljuti imaćemo u…nu sezonu - govorio je Mihajlović.

 

 

Bilo je naravno i lepih trenutaka. Recimo, pobeda nad Interom od 2:1 posle koje se Mihajlović javio ekipi video pozivom.

- Igrali ste herojski. Preko puta su možda bili bolji igrači od vas, ali vi ste bili bolji ljudi, a to je ono što se računa i u životu.

 

 

Najteži trenutak filma ipak je bio poslednji Mihajlovićev govor. Iz sobe u bolnici Sant’Orsola govorio je igračima sa suzama na licu.

- Bilo je trenutaka u kojima ne znam ni sam kako nisam poludeo. Nisam se javljao ni deci, jer nisam želeo da me vide tako umornog i slabog… Znate li šta sam radio u takvim trenucima? Gledao sam vaše utakmice. I bio sam ponosan - govorio je Miha.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading