JEDAN IGRAČ POD ZNAKOM PITANJA Obraćenje selektora Piksija pred meč sa Brazilom: Nikoga se ne plašimo
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Selektor Dragan Stojković i Dušan Tadić obratićli su se medijima na poslednjoj konferenciji "Orlova" pred meč sa Brazilom.

Za počak Piksi je otkrio ko jeste, a ko nije spreman za duel u četvrtak. Filip Kostić je jedini upitan.

- To su legalna i legitimna pitanja za ovakve prilike, ali nijedan trener vam neće reći u kom sastavu će igrati. Mi znamo 99 odsto ko će igratio, ali to ne menja bilo šta. Što se tiče našeg tima, dobro smo radili ovih nekoliko dana, adaptirali se na klimu i život u Kataru. Stanje je zadovoljavajuće, jedino je Ksotić pod znakom pitanja za sutrašnju utakmicu. Otrko sam vam nešto - rekao je Piksi.

JEDAN IGRAČ POD ZNAKOM PITANJA Obraćenje selektora Piksija pred meč sa Brazilom: Nikoga se ne plašimo

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Selektor je još jednom bio direktan.

- Rekli ste da četvorica napadača igraju protvi Srbije? Onda smo gotovi... Ali, hoće li neko igrati u odbrani? Vidite, Brazil je sjajan tim i jedan od najboljih na svetu i to je zlatna generacija fudbalera. Brazil ima šansu da pobedi, ali mi se nikoga na svetu ne plašimo - čak ni Brazila. Izvinite, ali tako je, nikoga se ne plašimo.

MUNDIJALSKI KVIZ ZNANJA Koliko dobro poznajete reprezentaciju Srbije, odgovorite na ova pitanja i saznajte

Svima će mnogo značiti podrška porodice.

- Porodica je glavni faktor, zbog toga živimo i radimo, to je motivacija koja te tera da ideš dalje. Porodica mi je juče stigla u Dohu i njihova podrška, a moja unuka Indija Rouz mi je poželela sve najbolje. Trudićemo se da je ne razočaramo...

Isto razmišlja i Dušan Tadić.

- I za mene je porodica najvažnija i kad god smo u teškim momentima pokušamo da pomislimo na njih, kao što smo rekli - to je najvažnija stvar i dodatno nas motiviše - dodao je Tadić.

JEDAN IGRAČ POD ZNAKOM PITANJA Obraćenje selektora Piksija pred meč sa Brazilom: Nikoga se ne plašimo

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Kako zaustaviti Brazilce?

- Brazil ima trojicu ili četvoricu odličnih ofanzivnih igrača, ali nije bitno kako Brazil igra, nego je za mene bitno kako Srbija igra i za sve je teško da se brane protiv takvih fudbalera, ali moramo da budemo koncentrisani i pokušamo da ih zaustavimo na pametan način. Da igramo zonski, nećemo trčati za njima, to nije moj stil fudbala, biće veoma teško, ali moguće je zaustaviti ih....

Da li su Brazilci špijunirali našu selekciju?

- Ja ne verujem da su nas nešto gledali, ko smo mi da bi nas gledali. Oni su fudbalska sila, nismo mi u tom rangu, ne verujem da su slali dron da nas špijuniraju... Vole novinari da izmisle, to je dezinformacija verovatno. I da su slali dron, ne znam šta bi videli - ništa posebno - rekao je ravnodušno Stojković.

JEDAN IGRAČ POD ZNAKOM PITANJA Obraćenje selektora Piksija pred meč sa Brazilom: Nikoga se ne plašimo

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Osvrnuo se i na pripremu za meč.

- Što se tiče same pripreme, ako ćete mi verovati - ne razmišljam o fudbalu. Jedino o fudbalu ne razmišljam i koncentrisan sam na stvari koje će doći. Ostavljam fudbal kada sam sam. Sve sam smislio već i upakovano je u ono što nas očekuje... Nisam pod stresom, mnogo se osećam lepo i srećno što sam Srbiju doveo do Katara. To me čini veoma srećnim čovekom i nije mala stvar biti među 32 najbolje utakmice. Nije samo Brazil bitan, bitni su i Kamerun, Švajcarska... Ovo je turnir i idete utakmicu po utakmicu. Učinićemo sve da prikupimo što više bodova i hoćemo da prođemo dalje. Što je Brazil važniji od Kameruna i Švajcarske? Moramo da budemo mentalno spremni da nas zdravlje posluži i da imam sve igrače, pa neće biti problem i ostvarićemo svoj cilj zbog koga smo tu - rekao je Piksi.

Šta se dešava sa Mitrovićem?

- Radi sa ekipom i ne boli ga ništa, ne oseća bol. To je dobra vest. Što se tiče Kostića, veliki je znak pitanja i vuče povreedu od utakmice sa Juventusom jer igraju samo po levoj strani. Oseća umor u mišiću. Nemam šta da krijem i hoću da budem iskren.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading