PIKSI JE POLUDEO, SLAO JE MENE I VENGERA U ONU STVAR Legendarni hrvatski trener se presetio kako je trenirao Piksija
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Dragan Stojković nikada nije krio da je u životu i fudbalu uživao dok je igrao u Japanu, za Nagoju. Njegove reči potvrdio je stručnjak iz Hrvatske Boro Primorac.

Arsen Venger i Boro Primorac stigli su u Nagoju i tamo kao veliku zvezdu zatekli Dragana Stojkovića Piksija. O tim danima za portal "Index" pričao je Boro Primorac.

- Bio je fantastičan, ali se malo ugojio. Pre nas je trener bio jedan Englez i nije ga baš stavljao u igru, više je koristio Garija Linekera. Otišli smo na pripreme na kojima se Piksi pojavio sa par kila više. Zadao sam mu da trči preko celog terena, a on se bunio i govorio da želi da radi sa loptom - otkrio je Boro Primorac i nastavio:

- Rekao sam mu da će dobiti trening s loptom i dao vežbu. Postavio sam po jednu loptu na oba peterca i rekao mu da ju šutne kada pretrči ceo teren. Poludeo je i slao nas u neku stvar, ali je sve dobro odradio i skinuo kile.

PIKSI JE POLUDEO, SLAO JE MENE I VENGERA U ONU STVAR Legendarni hrvatski trener se presetio kako je trenirao Piksija

Foto: Youtube/Printscreen

 

Primorac i Venger nastavili su saradnju u Arsenalu, u Premijer ligi. Tamo su brusili bisera kakav je Tijeri Anri.

– Venger ga je stavio u prvu ekipu sa 16 i po godina i tada mi je rekao da će biti najbolji igrač na svetu. Pogodio je. Svi napadači vole sebe, pa tako i Tijeri. Ja bih mu tu malo i podilazio, prišao mu nakon neke utakmice pa rekao: "A mogao je da ti doda loptu Bergkamp , bio si sam...". Bio je pametan tip igrača, neverovatno je pamtio utakmice do sitnih detalja, takav je bio i Piksi.

Prisetio se Boro Primorac i toga kako je kao fudbaler stigao u Kan, odnosno koliko mu je tada pomogao jedan Srbin.

- Dušan Savić i ja smo se znali iz reprezentacije, a onda smo u Lilu postali saigrači nakon što smo dugo bili protivnici u Jugoslaviji. On je prvi prešao u Kan koji je bio drugoligaš i pozvao me da se pridružim. Rekao je da im treba iskusni štoper i da žele ući u prvu ligu - prisetio se Boro Primorac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading