POSTAO JE NAJPOZNATIJI STRANAC U ISTORIJI ZVEZDE, A SADA JE KRENUO PUTEM NIKOLE JOKIĆA Gde je nestao nekada najbolji strelac Bundeslige i "bucko" kog je "Marakana" zapamtila? (VIDEO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Možda se neki neće složiti, ali u 21. veku verovatno najbolji fudbaler koji je stigao u Crvenu zvezdu bio je čuveni brazilski napadač Ailton da Silva (47).

Nekada jedan od najboljih centarfora Evrope na iznenađenje mnogih obukao je dres crveno-belih 2006. godine na veliko oduševljenje svih "zvezdaša". Iako na Marakani nije opravdao očekivanja bar je poneo upravo taj epitet "najpoznatijeg stranca u novijoj istoriji Zvezde".

Najbolji strelac Bundeslige i titula sa Verderom

POSTAO JE NAJPOZNATIJI STRANAC U ISTORIJI ZVEZDE, A SADA JE KRENUO PUTEM NIKOLE JOKIĆA Gde je nestao nekada najbolji strelac Bundeslige i

EPA

 

Čovek koji je žario i palio u dresu Verdera iz Bremena, odigrao čak 214 utakmica za nemački klub i postigao 106 golova uz 41 asistenciju brzo je postao ikona nemačkog tima. Ušao je u legendu kada je sa ovim klubom osvojio Bundesligu 2003. godine, a u toj sezoni praktično nije postojao način na koji bi neko zaustavio Ailtona. Završio je godinu kao najbolji strelac najjače lige u Nemačkoj sa 28 golova.

Narednu godinu još jednom je podsetio na igre u Bremenu, samo je tada promenio dres i zaigrao u Šalkeu. Na 44 utakmica postigao je 20 golova, ali je već na kraju 2005. godine krenuo njegov strmoglavi pad. Problem je pre svega bila kilaža, odnosno nedostatak forme. Brazilac se previše opustio pa su Nemci ubrzo odustali od njega.

Iznenađujuć dolazak u Zvezdu

POSTAO JE NAJPOZNATIJI STRANAC U ISTORIJI ZVEZDE, A SADA JE KRENUO PUTEM NIKOLE JOKIĆA Gde je nestao nekada najbolji strelac Bundeslige i

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Preko Turske i ekipe Bešiktaša stigao je 2006. na Marakanu kao kapitalno pojačanje. Zvezda se nije mnogo isprsila za njegov dolazak pa je platila svega 300.000 evra. Navijači jesu bili u delirijumu, ali su od Brazilca videli samo četiri gola na 13 utakmica. Bilo je jasno da crveno-beli nemaju baš toliko strpljenja pa su tada već 33-godišnjaka poslali na pozajmicu u Grashopers posle samo šest meseci, a onda ga za 100.00 prodali nemačkog drugoligašu Duizburgu.

Dalje ga je put vodio preko Ukrajine, Austrije, rodnog Brazila, pa sve do Kine da bi karijeru završio i nemačkog petoligašu 2014. godine kada mu je već imao 41 godinu. 

Konji kao velika ljubav

 

 

Sada je porodičan čovek, "roštilj majstor" koji uživa u životu. Ima ženu, decu i čini se da je prilično zadovoljan onim što je postigao u karijeri. Trenutno su mu glavna okupacija konji, a po trofejima koje je osvojio čini se da mu dobro ide.

Zvezdašima ostaje u lepom sećanju kao simpatični "bucko" koji je za kratko vreme ušao pod kožu navijača.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading