Voždovac i Radnički otvaraju 11. kolo na "Krovu"
FK Voždovac

Za Zmajeve ova utakmica dolazi posle poraza od Vojvodine u prošlom kolu (2:1), te je šef stručnog štaba gospodin Nikola Puača svestan važnosti duela i sa psihološkog aspekta.

-Za nas je pre svega jako važna reakcija ekipe posle teškog gostovanja u Novom Sadu i da se ta dobra energija prenese na naredne dve utakmice koje igramo kod kuće. Svesni smo da to neće biti lako jer nam u goste dolaze dva izuzetno kvalitetna tima, dva predstavnika Srbije na evropskoj sceni i sa maksimalnim respektom ulazimo u te mečeve koje igramo na Krovu.

Biranim rečima je trener beogradskog tima govorio o sledećem rivalu, koji uprkos poziciji na tabeli važi za favorita.

-Radnički igra napadački fudbal, postižu dosta golova, promenili su stručni štab i sigurno će izazvati pozitivnu reakciju kod momaka. Mi smo fokusirani na naš stil igre, na pripremu igrača da, kako fizički tako i taktički, najbolje iznesu zadatke koji su postavljeni pred njima.

Iako se Nišlije trenutno nalaze na 13. mestu na tabeli domaćeg šampionata sa devet osvojenih bodova, taj podatak ne treba da zavara, s obzirom da je igrački kadar formiran za visoke domete i uz velika ulaganja.

ONI BAŠ ZNAJU DA UŽIVAJU Bobi Marjanović i legendarni Ronaldinjo zajedno na koncertu (FOTO)

Nesrećna eliminacija u kvalifikacijama za Ligu konferencija i težak raspored na početku ligaškog dela kumovali su da rezultati ne budu u skladu sa očekivanjima. Ipak, sigurno je da će na prevazilaženje krize uticati angažman Nenada Lalatovića, fudbalskog stručnjaka koji je jedno vreme bio trener i kluba iz Zaplanjske, a sada je bogatiji i za internacionalno trenersko iskustvo.

Najveća opasnost po gol Zmajeva biće centarfor Štulić, koji je ove sezone u odličnoj formi i već ima sedam pogodaka na svom kontu. Tu su još Marjanović i Aksentijević, koji imaju veliko superligaško iskustvo, kao i letošnja pojačanja Rosić, Ajdar, Cvetković, Dimić, Petrov, ali kvalitet je prisutan u svim linijama tima iz Niša.

Derbi dva tima koji su prošle sezone završili na petom i šestom mestu biće ujedno i poslednja utakmica 11. kola, a karte će biti u prodaji na drugom spratu Tržnog centra Stadion od 10 časova do početka utakmice. Televizija Arena Sport prenosiće ovaj duel na svom prvom Premijum kanalu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading