MARADONIN DUH VODI NAPOLI KA TITULI Jedna od poslednjih želja legendarnog Argentinca ove sezone mogla bi da se ostvari
EPA/ GABRIELE MENIS

Za života nije dočekao da ponovo vidi Napoli kao šampiona Italije, ali zato ovih dana gleda negde odozgo i smeška se…

Jedna od najvećih legendi svetskog fudbala Dijego Armando Maradona preminuo je prošle godine sa neostvarenom željom da se njegov voljeni klub ponovo popne na tron Serije A, a njegov duh kao da ove sezone vodi „azure” ka ostvarenju tog sna.

  • 7 godina igrao je Dijego za Napoli
  • 2 titule šampiona Italije doneo je Napoliju

Prošla je 31 godina od kada su Napoli i El Pibe osvojili skuteo. Čekali su navijači kroz decenije ponovni uspeh i čini se da im je sada bliži nego ikada. Nakon 13 odigranih kola, Napolitanci imaju 32 boda i dele prvu poziciju na tabeli Serije A sa Milanom. Izabranici trenera Lučana Spaletija do sada su ostvarili deset pobeda, imaju dva remija i jedan poraz (izgubili na gostovanju Interu 3:2 minulog vikenda).

MARADONIN DUH VODI NAPOLI KA TITULI Jedna od poslednjih želja legendarnog Argentinca ove sezone mogla bi da se ostvari

AP/Massimo Sambucetti

 

I sve se dešava u godini koja je potpuno u znaku legendarnog Argentinca. Ovih dana očekuje se otkrivanje statue preminulog fudbalera na stadionu koji od decembra prošle godine i nosi njegovo ime - Dijego Armando Maradona.

Maradona je za Napoli igrao 1984. do 1991. godine i u to vreme klub je osvojio jedine dve titule prvaka Italije, kao i Kup Italije, Kup UEFA i Superkup.

Sahranjen bez srca

Doktor i novinar Nelson Kastro objavio je knjigu „Dijegovo zdravlje: Istinita priča", u kojoj otkriva medicinske detalje smrti fudbalske zvezde.

- Postojala je jedna grupa od prve ekipe navijača Himnasije, koja je planirala da upadne i da ukrade Maradonino srce. Kada je to otkriveno, srce je izvađeno da bi se proučilo jer je bilo veoma važno za utvrđivanje uzroka njegove smrti, pa je kasnije i sahranjen bez srca.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading