ODJEKNULO JE KAO BOMBA Bata Mirković preuzima trofejni klub iz regiona
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povratak na veliku scenu Zorana Mirkovića desiće se u Sloveniji. Kako javlja slovenačka Ekipa, Maribor je pikirao Batu za narednog trenera i kontakti između sportskog direktora Marka Šulera i srpskog stručnjaka su već uspostavljeni.

List Ekipa dalje piše kako u Ljudskom vrtu za Mirkovića kažu da je ljudina, navode se njegovi biografski podaci, da je bio fudbaler Juventusa, pored ostalog, ali i trenerski put koji je imao do sada. Koji, istina, nije dug. Mirković od odlaska iz Partizana nije nigde radio. Slobodan je u izboru novog kluba i petnaestostrukom šampionu Slovenije je, s te strane, put otvoren. I sama sredina bi mogla da bude po volji bivšem jugoslovenskom reprezentativcu, jer u klubu, iako nema zvaničnu funkciju i dalje vedri i oblači Zlatko Zahović, još jedan nekadašnji as Partizana.

Maribor je bez prvog trenera od odlaska Simona Rožmana, ulogu vršioca dužnosti ispunjava Radovan Karanović. Pored Zorana Mirkovića kao kandidat se pominje i Krunoslav Jurčić, mada on želi da karijeru nastavi u arapskom svetu, ali i bosanski stručnjak Dragan Jović, te Hrvati Zvonimir Soldo, Damir Burić i Mario Cvitanović. Ali, na pol poziciji, kako piše Ekipa, sada je Zoran Mirković i iščekuje se njegov konačni odgovor "ljubičastima"

Za više sportskih infromacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. .

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading