ČOVEK KOJI JE DONEO MILIONE Zvezda je zahvaljujući njemu zaradila mnogo, a ona otkriva recept uspeha
FK Crvena zvezda

Crvena zvezda u poslednje vreme inaksira sve veće svote kada su u pitanju transferi igrača. Tu naravno najveći novac dolazi od igrača iz omladinske škole, a prema poslednjim informacijama crveno - beli su u poslednjih sedam godina zaradili čak 39 miliona evra od prodaja. Jedan od najzaslužnijih je svakako direktor Omladinske škole - Dragan Mladenović.

-  Sama zarada koju je klub ostvario u prethodnih sedam godina i koja iznosi 39 miliona evra, a kad se pogleda koliko je uloženo finansijski u te igrače, jasno pokazuje da radimo prave stvari. Naravno, mi u Omladinskoj školi želimo da se najtalentovaniji igrači u potpunosti afirmišu u prvom timu i veoma smo ponosni na to što Strahinja Eraković izrasta u jednog od najboljih srpskih štopera baš u Crvenoj zvezdi. Raduju nas i partije Ivana Ilića, Marka Lazetića, Dejana Joveljića, Alekse Terzića, Uroša Račića na međunarodnoj sceni, to su sve igrači koji su bili deo našeg sistema - rekao je Mladenović.

LEGENDE SE PRISETILE REKORDA Evo kako su Pižon i Dule Savić najavili meč Zvezde protiv Ferencvaroša (VIDEO)

Nije tu kraj kada je reč o nekim statističkim parametrima. Zvezda je konačno na pravom putu, te prema Mladenovićevim rečima nikada sebi ne sme da dozvoli situaciju u kojoj se nalazila pre sedam godina.

PRVA PREPREKA PRESKOČENA Omladinci Zvezde izbacili Omoniju, na redu je AZ Alkmar

-  Zvezda danas ima 472 registrovana mlada igrača, uz 69 reprezentativaca. Davne 2007. goine je na kontu od 235 fudbalera bilo je svega 25 reprezentativaca u svim mlađim uzrasnim selekcijama. Nekad je bila i misaona imenica da Zvezda igra Ligu šampiona, ne samo u seniorskom, već i juniorskom fudbalu. Danas je sve osim toga neuspeh i danas su naši omladinci redovni učesnici najboljeg takmičenja za mlade i želimo da to ostane standard, jer Zvezda je uvek gledala Evropu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading